Han gick in med kniv i folks hem

Michael C Hall har mycket gemensamt med sin seriemördande karaktär Dexter

Foto: Showtime
Dubbelliv Michael C Hall spelar blodanalysexperten Dexter Morgan, som vid sidan av jobbet extraknäcker som seriemördare.
NÖJE

HOLLYWOOD I ”Dexter” spelar Michael C Hall en seriemördare som slaktar sina offer med kniv.

Mordvapnet är inget han tvingats lära sig att hantera för rollen.

Som tonåring jobbade han som dörrknackande knivförsäljare.

Veteran Snart är det premiär för fjärde säsongen av Dexter.

– Jag gillade det, säger han när Nöjesbladet träffar honom i Los Angeles.

Jobbet tog han för att dryga ut fickpengarna och finansiera sina studier.

Hans pappa hade avlidit i cancer när sonen bara var elva och Michael C Hall växte inte upp i något överflöd.

– En kompis rekryterade mig. Jag gick ett seminarium några kvällar i veckan där jag fick lära mig ett demonstrationsprogram.

Hade portföljen full

Därefter skickades han ut på gatorna i Richmond i Indiana – med en portfölj full av sylvassa knivar.

– Jag knackade dörr. Jag var tränad att gå in i folks hem, titta på deras knivar och sedan visa upp mina egna. Jag demonstrerade hur man skar upp olika sorters mat, skar igenom papper och slutade med att dela ett mynt på mitten, som om jag hade haft en sax.

”Verkade för bisarrt”

På tv gör han liknande konster, fast med sina offer.

Inom kort är det premiär för den fjärde säsongen om blodexperten som på dagarna jobbar för Miamipolisen och om nätterna lever ut sina djävulska lustar.

– När vi spelade in pilotavsnittet trodde jag aldrig att det skulle hålla ens en säsong. Det verkade bara för bisarrt. Men tack vare Dexters utveckling – i dag har han fru och barn – lyckas manusförfattarna hålla det fräscht, säger skådespelaren som tidigare porträtterade den homosexuelle begravningsentreprenören David Fisher i ”Six feet under”.

Mammans förtjänst

Hade det inte varit för Michael C Halls mamma hade han kanske sålt knivar än i dag.

– Jag var rätt bra på själva presentationsdelen. Men jag vet inte hur lyckad jag egentligen var som säljare. Mamma fick i alla fall nog och sa åt mig att sluta när jag började ringa hennes kompisar för att kränga knivar.

FAKTA

DET HÄR ÄR MICHAEL C HALL

Namn: Michael C Hall. Ålder: 38. Född: I Raleigh i North Carolina. Bor: Los Angeles. Yrke: Skådespelare, sångare. Familj: Sedan nyårsafton 2008 gift med skådespelerskan Jennifer Carpenter, 29, som spelar hans syster Debra i ”Dexter”. Uppväxt: Redan i andra klass fastnade han för skådespeleri. När han gick i femman började han sjunga i kör och fortsatte på högstadiet med musikaler. Via college i Indiana flyttade han till New York för dramastudier och teaterroller. Genombrott: ”Six feet under”. Utmärkelser: Tilldelades 2003-2004 skådespelarfackets pris för sin insats i ”Six feet under”. Aktuell: Med fjärde säsongen av mördarserien ”Dexter” och långfilmen ”Gamer”.

ARTIKELN HANDLAR OM