”Folk tror att jag är galen”

Filmrollerna har gett publiken fel intryck av Malin Åkerman: Ni får aldrig se mig helt naken

1 av 3 | Foto: magnus sundholm
NÖJE

Akrobatiska sexscener, pruttar, svordomar och actionscener iklädd tajt latex.

Efter Malin Åkermans galna utspel på filmduken tror män att det är fritt fram.

– Killar kan vara respektlösa och anspela på sex, säger hon till Nöjesbladet.

”Gör vad ni vill. Förnedra mig”.

Så uttryckte sig Malin Åkerman, 31, under inspelningen av genombrottsfilmen ”The heartbreak kid” med Ben Stiller.

När Nöjesbladet träffar henne på Grand Hôtel i Stockholm – som är det sista stoppet på en promotionturné tillsammans med skådespelaren Vince Vaughn för komedin ”Trubbel i paradiset” – låter det annorlunda.

– Jag behöver inte vara galen i varje film, i den här filmen spelar jag en tvåbarnsmamma. Det öppnar fler dörrar till andra typer av filmer. Det skulle vara kul att vara normal, spela någon som är riktig, säger Malin Åkerman.

Komedin handlar om fyra par som åker på semester till i ett tropiskt paradis för att gå i terapi.

Små kläder

Om skådespelaren Alexander Skarsgård är den svenska Mr Hollywood passar titeln svenska Mrs Hollywood in på Malin Åkerman.

Hur hon håller kvar fötterna på jorden? Malin hyllar äktenskapet med trummisen Roberto Zincone.

– Tro mig, om jag kunde vara fucking Monica Bellucci, med den kroppen, de kurvorna, skulle jag välja det på en minut. 70 procent av klänningarna som skickas till mig inför fester och premiärer är alldeles för små. Det kan få många att känna sig feta. Jag bryr mig inte. Jag är lyckligt gift och min man älskar mig hur jag än ser ut, säger hon.

Malin Åkerman får ofta frågan om hon är gränslös på filmduken.

I genombrottsfilmen ”The heartbreak kid” spelade hon Lila (mot Ben Stiller) som pruttar, svär, utför akrobatsex och visar sin långhåriga mus.

I ”Watchmen” hyllades Malin, dels för den seriösa rollen som brottsbekämparen Silk Spectre II och dels för hur hon bar upp den åtsittande latexdräkten.

Rollerna har lett till fel uppfattning om Malin som privatperson.

– Lila var galen och hade inga gränser och det är klart att det påverkar. Folk tror att jag är som henne, att jag är galen. Men jag har gränser, ni kommer aldrig att se mig helt naken, säger hon.

”Det var så äckligt”

Vad är det skamligaste du har fått höra?

– Killar som säger väldigt respektlösa kommentarer som anspelar på sex. En person jag jobbade med sa: Well, nu när vi inte jobbar med varandra längre kan du ha sex med mig. Det var äckligt, de tror att jag är så öppen.

FAKTA

Malin Åkerman om ...

... att förändra sin kropp för en filmroll:

– Jag kan absolut tänka mig att gå upp i vikt för en roll. Jag äter som fan och går aldrig upp i vikt, men jag skulle jättegärna vilja göra det. Som skådespelare lånar man ut sin kropp, det är det som är kul.

... längtan efter att skriva manus:

– Jag vill sätta mig med manusförfattare och skriva mina egna roller. Jag jobbar i en mansvärld och man kan inte sitta och klaga på att det inte finns några bra roller för kvinnor. Vince har inspirerat mig till att börja skriva eget. Han är extremt intelligent. Han vill att man ska vara så smart så möjligt och ta rätt steg i karriären. Han ger mig alltid tips och råd om vilka beslut jag ska ta. Det har verkligen hjälpt mig.

Det här är Malin

Namn: Malin Åkerman. Ålder: 31. Bor: Los Angeles. Familj: Maken Roberto Zincone. Aktuell: Med filmen ”Trubbel i paradiset” som hade Sverigepremiär i fredags. Malin har också filmerna ”The bang bang club”, ”Elektra Luxx” och ”Happythankyoumoreplease” på gång.