Helena fick hatbrev

”Det var så vidrigt att jag polisanmälde”

NÖJE

I går var det säsongsavslutning för dejtingsåpan ”Ensam mamma söker”. Nu kan Nöjesbladet avslöja vad som har hänt i de ensamma mammornas kärleksliv efter att kamerorna släcktes.

Helena Puhakka, 37, och Oscar Qvant, 25, är störtförälskade.

Men kärleken har skuggats av kränkande kommentarer om åldersskillnaden.

– De skriver att de inte kan förstå att en ung kille vill ha en äcklig hagga som jag, säger hon.

Foto: Foto: Alexander von Sydow
Helena Puhakka och Oscar Qvant hittade lyckan efter att kamerorna stängdes av. Oscar har i princip flyttat in hos Helena redan, och han letar nu efter jobb i Karlstad.

I går deklarerade fyrabarnsmamman Helena Puhakka, 37, sin kärlek till Oscar Qvant, 25. Han svarade att han aldrig har varit så kär förut.

Men parets åldersskillnad har väckt starka reaktioner.

– Folk har fördomar om att jag har träffat yngre killar. Jag har fått min beskärda del av kränkande brev hemskickade. Första brevet jag fick var så vidrigt att jag gjorde en polisanmälan, säger hon.

”Äcklig hagga”

Kommentarerna i hennes blogg har varit av samma sort.

– De skriver att de inte kan förstå varför en ung, söt kille vill träffa en äcklig hagga som jag. De är förmodligen bara avundsjuka. I slutändan är det faktiskt så att killarna sökte till mig, inte tvärtom.

Men Helena har varit fast besluten att inte låta hatet stjäla fokus från mannen som hon kallar för sin själsfrände.

– Efter att inspelningen avslutades den 15 augusti har Oscar varit ifrån mig max två veckor. Han letar jobb i Karlskoga och har mer eller mindre flyttat in hos oss.

Äldsta sonen Joacim, 17, var först tveksam till att hans mamma dejtade en 25-åring. I dag lever de som en lycklig familj.

Pratar förlovning

– Det funkar jättebra med barnen. De har accepterat Oscar. Vi ska skaffa hundvalp och vem vet, det kanske kan vara en förlovning på gång, säger Helena.

Oscar Qvant beskriver sambo- och familjelivet som omtumlande, men han skulle inte vilja ha det på något annat sätt.

– Äntligen kan jag umgås hur mycket jag vill med Helena. I henne har jag funnit en kärlek som jag inte trodde fanns.

Vad andra tycker om deras förhållande rör honom inte i ryggen.

– Om det hade varit en äldre man och en yngre kvinna hade ingen brytt sig. Själv har jag inte tänkt på åldersskillnaden en enda gång.

– Jag struntar i andra människors förlegade attityd till kvinnors kärleksliv. Det enda som betyder något är att jag och Helena är otroligt lyckliga, säger han.

FAKTA

DET HÄR ÄR HELENA

Namn: Helena Puhakka. Ålder: 37. Bor: Karlskoga. Familj: Barnen Joacim, 17, Simon, 15, Julia, 13, och Tindra, 7. Yrke: Löneadministratör på en plåtfirma. Inkomst: 334 892 kronor (taxeringsår 2009).

DET HÄR ÄR OSCAR

Namn: Oscar Qvant. Ålder: 25. Bor: Ljungby. Yrke: Student och personlig tränare.