”Hos oss får man äta glass var man vill”

Hollywoodfrun Maria Montazami visar upp sitt hem

Foto: Thomas Engström
Maria Montazami tillsammans med två av sina barn.
NÖJE

- Min favoritdel av huset är självklart vårt kök. Jag älskar det för att det är så mysigt när alla ljus är tända på kvällen. Det berättar Maria Montazami, känd från Tv3:s succéserie ”Hollywood- fruar”, när Söndag träffar henne hemma i Los Angeles.

– Vi tycker om att bo på en hörntomt, huset är charmigt och ser lite europeiskt ut, berättar Maria.

En annan av hennes favoritplatser i huset är det stora vardagsrummet.

– Jag gillar vår sköna soffa i vardagsrummet där man kan slänga sig och bara titta på tv.

När det kommer till inredning är det oftast Maria som bestämmer. Men när något inte passar maken Kamran får hon veta det:

– Jag älskar att inreda och jag tror att jag har ett speciellt öga för det. Jag får inte nog av att titta och känna på textilier och prydnadssaker av alla dess slag. Love it.

Något som man också kan märka efter en tur i hemmet. Prylar av olika slag finns lite överallt i huset.

– Jag bestämmer mest när det gäller inredning. Men ibland hoppar Kamran in med en kommentar, som ”Maria, kör tillbaka det där i morgon”. Då tar jag tillbaka saken och tänker oftast att ”han hade faktiskt rätt”. Den där två meter höga trägiraffen skulle nog se konstig ut om den tittade ut mellan mina palmträd i köket.

Maria berättar att hon trivs bäst i hem som har en ”omtänksam” inredning. Hon gillar när färger, mönster och form håller ihop.

– Det är roligt när folk uppskattar vårt hem. Jag vill gärna hålla det välstädat samtidigt som det är barnvänligt i den meningen att det är fritt fram att äta glass var man vill, låt dem äta och njuta.

För hemma hos Maria är inte alla sötsaker helt förbjudna, trots att hon lever i det utseendefixerade Los Angeles.

– Vi är så aktiva och hälsosamma i övrigt så lite glass då och då är ok, säger Maria.

På frågan om vad som påminner henne mest om Sverige i inredningen svarar hon:

– Jag har tre eller fyra karamellskålar här hemma hos mig som är köpta i Sverige på Duka eller Servera. Lyfter du på locket hittar du en god karamell. Barn blir jätteglada!

Andra saker som kommer från Sverige är olika helgprydnader.

– Jag har ganska många fina juldekorationer från Sverige som vi alla uppskattar att titta på. Glögg finns alltid på plats när vi klär julgranen.

Maria lever precis som man förväntar sig att en hemmafru i Hollywood ska göra. Ett liv lyx med häftig shopping och ett påkostat hem. Och det blir en del om man räknar ihop alla utgifter.

– Ungefär 80 000 kronor i månaden, förutom kläder, skor och väskor. Har man en stor familj så kostar det mycket, all adds up.

Maria är gift med Kamran som hon träffade för 22 år sedan. Paret har fyra barn tillsammans, Sara, Nicholas, Hanna och Emma.

– Gifta i 19 år, not bad! säger hon.

Något man verkligen kan hålla med om. I Hollywood är det nästan en evighet med tanke på skilsmässostatistiken. Hon berättar hur de en gång träffades.

– Han var en manager för en restaurang och jag ansökte om ett jobb och blev anställd på stubben. Så vi skrattar än i dag åt att vilken tur det var att jag sökte jobb just där.

De har så fullt upp med sina liv att de ibland missar andra, kanske mindre viktiga sakar.

– Vi glömmer vår bröllopsdag varje år, både han och jag. Men det betyder inte att vi inte bryr oss om varandra. Utan bara att Kamran är gift med mig som glömmer det mesta.

Det de dock aldrig glömmer bort är hur viktiga de är för varandra, menar Maria:

– Vi har lovat varandra att vara gifta för alltid och jag vet att det kommer att bli så. Han är en fantastisk man, generös och omtänksam. Jag skulle inte byta honom mot någon.

Trots att Maria regelbundet besöker Sverige kommer hon nog att stanna livet ut i USA.

– Jag tror inte att jag kommer att flytta hem. Vi har skapat vårt liv här och älskar att komma hem till fantastiska Sverige varenda sommar och äta en

Piggelin. Barnen är rotade här med skola och kompisar. Men tiden får utvisa var vi bor i framtiden.

Hotgossip.se