– Nu ska vi slå Skavlan

”Schulman show” och ”Tobbe & Trus” drar miljonpublik på webben

Alex Schulman med de ständiga gästerna Markus Larsson och Ann Söderlund.
NÖJE

Snacka om tv-succé!

De två nöjesprogrammen ”Schulman show” och ”Tobbe & Trus” på aftonbladet.se har lockat över en miljon tittare – på bara två veckor.

– Nu siktar vi på att slå ”Skavlan”, säger Alex Schulman.

Helena Trus och Tobbe Ek har stenkoll på ”Idol”.

Nöjesbladet är redan Sveriges största nöjestidning och antalet läsare ökade i den senaste mätningen från Orvesto.

Och nu är nästa succé ett faktum.

På Aftonbladets sajt går de två nöjesprogrammen ”Schulman show” och ”Tobbe & Trus – med koll på Idol” som tåget.

Totalt har de första programmen setts av över en miljon unika webbläsare (tittare).

Det andra avsnittet av ”Schulman show” hade i går kväll setts av nära en halv miljon tittare – vilket innebär att det ligger på nästan samma nivå som tv-kanalernas tungviktare ”Uppdrag granskning”, ”Oskyldigt dömd” och ”CSI”.

– Efter den här succén är det dags för oss att kolla vad som händer prime time på de största kanalerna. Nu är vår absoluta målsättning att bli större än ”Skavlan”, och det tror jag verkligen att vi kan bli, säger Alex Schulman, som leder programmet med tv-profilen Ann Söderlund och Nöjesbladets krönikör Markus Larsson som ständiga gäster.

”Vi är lyckliga”

Även programserien ”Tobbe & Trus – med koll på Idol”, som varje vecka levererar heta nyheter och avslöjanden om ”Idol”, når stora framgångar.

– Vi är lyckliga över att våra läsare och tittare gillar samma smaskiga saker som Tobbe och Trus, säger programledarna Helena Trus och Torbjörn Ek.

Framgångarna sporrar Fredrik Lindén, programchef på Aftonbladet TV, att satsa än mer.

– Det här visar att webb-tv har en oanad potential för även längre program. ”Korseld”, ”Laul calling”, ”200 sek”, ”Tobbe & Trus” och nu även ”Schulman show” är program som på kort tid blivit tittarsuccéer. Vi fortsätter att utveckla programmen och vi har flera nya satsningar på gång framöver, säger han.

”Erotisk stämning”

I dag är det dags för det tredje avsnittet av ”Schulman show”.

Gäster är ”Idol”-domaren Andreas Carlsson och Tilde Fröling, som leder dokusåpan ”Paradise hotel”.

– Vi kommer att visa exklusiva bilder ur ”Paradise hotel”, där de ligger med varandra redan första dagen. Dessutom uppstod omedelbart en erotisk stämning mellan Andreas och Ann som vi ska följa upp i kommande program, säger Alex Schulman.