Kändismassör våldtog kvinnor

NÖJE

Paris. Massören Thierry Chichportich, 50, har haft massor av världskändisar på sitt massagebord. Nu har han dömts till trettio års fängelse för våldtäkt på femton kvinor.

Flera av dem våldtogs under Cannesfestivalen.

Foto: PASCAL GUYOT
Massören Thierry Chichportich.

Thierry Chichportich har masserat Penelope Cruz, Monica Bellucis, Tom Cruises och Sylvester Stallones kroppar. Han har anlitats av jetseteliten och varit en populär figur, inte minst under den årliga filmfestivalen i Cannes.

– För att bli känd masserade jag världsstjärnorna gratis. Med en lång meritlista går det lättare att sedan ragga tjejer, har Thierry Chichportich sagt inför domstol.

37-åriga kunden Christine som arbetade i en skönhetsalong blev hembjuden på middag hos massören. Efter maten somnade hon på soffan, skriver nättidningen Le Nouvel Obs.

PR-chef våldtogs

– Plötsligt kände jag en tung kropp över mig. Sen kände jag att han var inne i mig. Då vaknade jag, säger hon.

Samma traumatiska händelser berättas av PR-chefen Cécile som träffade massören under Cannesfestivalen 2001. Efter att han bjudit henne på en kopp te somnade hon. Därefter blev hon våldtagen.

För tre år sedan dömdes Thierry Chichportich till 18 års fängelse för våldtäkt på elva kvinnor.

Totalt 30 års fängelse

Därefter har ytterliggare två kvinnor stämt honom för samma brott.

I fredags dömdes han till ytterliggare tolv års fängelse av en domstol i Nice. Han har då totalt dömts till trettio års fängelse. Enligt lagen behöver han dock enbart avtjäna tjugo år av straffet.

Thierry Chichportich nekar till våldtäkterna. Han hävdar att kvinnorna stämt honom för att de är ute efter pengar.