Aftonbladet
Dagens namn: Amalia, Amelie
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG
Startsidan / Nöjesbladet

”Nu hägrar ett annat liv”

Backyard Babies tar paus efter 20 år

I 20 år har rockmyten levts till fullo av Nässjös stolthet.

Nu kan Nöjesbladet avslöja att Backyard Babies lägger ner – på obestämd tid.

– Vi ska ta ett välförtjänt break, säger frontfiguren Nicke Borg, 36.

I 20 års tid har Backyard Babies kört sitt race. Turnerandet har varit ett signum för rockbandet som spottat ur sig sex studioalbum, diverse samlingar och liveskivor genom åren. Och det är just turnerandet som frontfiguren Nicke Borg fått nog av.

– Jag har turnerat 20 år i sträck och är nöjd med det. För mig hägrar ett annat liv, med lite mer trygghet helt enkelt, plus att jag är överkreativ och vill jobba hela tiden. Det finns så mycket jag vill göra som man tyvärr inte hinner med när man ligger ute på turné.

”Många roliga bilder”

För att fira två decennium tillsammans sticker Backyard Babies ut på Europaturnén ”Them XX tour”. Dessutom släpper de en cd-box med en dokumentär och en fotobok med bandets privata bilder.

– Vi har ju varit ett band som tagit saker och ting till en lite extremare nivå. Det blir väldigt många roliga bilder. Det kan vara allt från att vi är i Rio de Janeiro och åker i en skraltig buss med ett gäng nunnor som ser helt förskräckta ut till att sitta halvnakna och göra en intervju i en bastu i Hamburg, säger Nicke Borg.

Backyard Babies resa har kantats av sex, droger och rock ’n’ roll. Frontmannen Nicke Borg tror att bandet har lyckats hålla ihop eftersom de alltid strävat efter att ta ett steg vidare.

– Jag tror att alla har känt att det har varit någon slags frihetskänsla. Men tar du bort alla de ingredienserna så blir det mer som ett fängelse för min del och då är det inte lika aktuellt att klamra sig fast i det här ”vi har hållit ihop i 20 år, vi ska alltid hålla ihop”.

Jubileumsturné

Bandet har fullt upp med att planera sin jubileumsturné. Men det är all kontakt de har för tillfället. Vad de andra medlemmarna ska göra efter turnén har han ingen aning om. Själv ser Nicke Borg fram emot att få bygga färdigt sin studio och skriva musik.

– Jag skriver musik åt mig själv och andra. Men jag kan inte prata mer om det nu, säger han och småler.

SENASTE NYTT

Visa fler
Om Aftonbladet