Poodles-stjärnan svårt sjuk

Europaturnén avbryts – nu fruktar bandet svininfluensa

1 av 2 | Foto: Foto: GUSTAV MÅRTENSSON
Sångaren Jakob Samuel misstänks ha insjuknat i svininfluensa. Mitt under Europaturnén drabbades The Poodles-stjärnan av hög feber och behandlades med dropp. Resten av turnén är nu inställd.
NÖJE

The Poodles-sångaren Jakob Samuel behandlades med dropp precis innan bandets spelning i Ingolstadt i Tyskland.

Han kan ha drabbats av svininfluensa.

– Han hade väldigt hög feber, läkarna kopplar ju inte in dropp för skojs skull, säger Christian ”Kicken” Lundqvist i bandet.

The Poodles har tvingats avbryta sin stora Europaturné. I veckan skulle de ha spelat i Italien. I stället befinner de sig hemma i Stockholm sedan i söndags kväll.

Sångaren Jakob Samuel, 40, tros ha drabbats av svininfluensa.

– Worst case scenario är den berömda influensan men det vet vi inte riktigt än, säger Christian ”Kicken” Lundqvist, 38, trummis i bandet.

Jakob Samuel var så sjuk att han tvingades uppsöka läkare två gånger. Sista gången precis innan bandets tv-sända konsert i tyska Ingolstadt.

Bandet spelade playback för att överhuvudtaget kunna genomföra spelningen.

– När de kopplade in dropp kändes det att det kanske inte så bra att stå och gapa på en scen i två timmar. Han hade jättehög feber och kunde knappt stå på benen, det var med nöd och näppe vi klarade göra fyra låtar, säger Kicken.

”Alla var livrädda”

Därefter beslutade bandet att avbryta turnén.

– Man utsätter hjärtat för rätt stora påfrestningar och så där. Då kändes det inget bra, säger Kicken.

Hur hög feber Jakob Samuel hade är oklart.

– Det var ingen som vågade känna på honom, vi sprang i åttor runt honom. Alla var livrädda för att det skulle vara svininfluensan, säger Kicken.

Samtidigt så innebär den inställda turnén ett rejält ekonomiskt bakslag.

Spruta nästa gång

– Det rör sig om ett par hundratusen. När man ställer in en vecka och tappar de inkomsterna blir det ganska mycket. Man står med transporter och med en lyxdubbeldäckare och ett crew och du måste köpa flygbiljetter för 16 personer, det tickar ju på, säger han.

Turnén ska bandet återuppta nästa år.

– Då är det kanske bra om alla i turnésällskapet tar någon form av influensaspruta innan vi drar, säger han.

FAKTA

SCHLAGER-SUCCÉ

The Poodles slog igenom i Melodifestivalen 2006. Bandet tog sig till finalen i Globen där de blev fyra med låten ”Night of passion”.

Pudelrockarna består av från vänster på bilden ovan: Christian ”Kicken” Lundqvist, trummor, Pontus Egberg, bas, Henrik Bergqvist, gitarr och Jakob Samuel, sång.