Här är tjejgänget i svenska "Grease"

Sara Sommerfeld hårdtränar för huvudrollen

1 av 3
Nour El-Refai blir pink lady i "Grease"... Foto: Lena B Einarsson
NÖJE

Sara Sommerfeld, 32, ligger i hårdträning inför sångdebuten.

– Jag kämpade hårt för rollen, säger skådespelerskan.

Nöjesbladet kan i dag avslöja den svenska pink ladies-trion i musikalen ”Grease”.

Foto: Paramount pictures

”Grease” har översatts till svenska med handlingen förlagd till 1960-talets Sverige, när musikalen sätts upp i Stockholm i början av nästa år.

Huvudrollerna spelas av Marie Serneholt och musikaldebuterande Sebastian Karlsson. Även pink ladies-trion är nya ansikten på musikalscenen: komikern Nour El-Refai, skådespelerskan Sara Sommerfeld och popsångerskan Janet Leon.

– Det blir ett ungt och fräscht gäng, en oväntad casting med oss. Vi har olika styrkor och kan hjälpa varandra, säger Sara Sommerfeld.

Hon spelar karaktären Betty Rizzo, som i den här uppsättningen har döpts om till Doris.

Fyra shower i veckan

– Hon är komplex, med en hård yta och ett sårbart inre. Jag känner igen mig en hel del i henne.

Under hösten tränar Sara Sommerfeld hårt med både sång och dans.

– Det blir gasen i botten, jag vill köra hårt. Jag måste jobba på en hel del med en sångpedagog och träna upp sången för att klara av fyra föreställningar i veckan rent tekniskt. Det är den största utmaningen. Min styrka är mitt skådespeleri, säger hon.

Biopremiär

Parallellt med repetitionerna har hon premiär med ”Full speed ahead” på Stockholms stadsteater.

Dessutom är hon med i ”Göta kanal 3 - kanalkungens hemlighet” som går upp på bio på juldagen.

– Under en period fick jag spela söta, små gulliga flickor, det är rätt tråkigt. Det är roligare med lite mer extrema roller, säger Sara Sommerfeld.

FAKTA

Detta är Sara

Namn: Sara Anita Sommerfeld. Ålder: 32. Bor: Stockholm. Familj: Singel, tre systrar och mamma och pappa. Inkomst: 533 800 kronor (taxeringsår 2008). Aktuell: Klar för musikalen ”Grease” som har premiär på Göta Lejon i Stockholm den 4 februari. Premiär med ”Full speed ahead” på Stockholms stadsteater den 3 december samt med ”Göta kanal 3 – kanalkungens hemlighet” på juldagen. Karriären i korthet, filmer: ”Vingar av glas”, ”Babas bilar”, ”Tsatsiki, vänner för alltid”. Teater: ”Tro, hopp och kärlek”, ”Smutsiga händer”, ”Tre systrar”. Tv: ”Beck - advokaten”, ”Livet i Fagervik”, ”Vänner och fiender”.