Här faller hon ihop

Hälsningen från hjärtsjuka mamma blev för mycket för Reza: Fick dimma i huvudet

1 av 5 | Foto: Per Groth
Benen bar inte när Reza fick se hälsningen från familjen i Indonesien. i Indonesien. Peter Jihde fick ta emot Reza och leda henne av scenen så att hon kunde samla sig.
NÖJE

Reza föll ihop på scen efter hälsningen från sin sjuka mamma.

Chocken blev för stor – de har inte setts på över ett år.

– Hon vill verkligen komma hit men hon är för svag, säger idolen.

Långt efter att kamerorna hade slocknat i går rann sminket fortfarande ner för Reza Ninghtyas ­Lindhs kinder. 28-åringen från Lund fick efter flera känslo­stormar lämna ”Idol”.

Och trots att sändningen med sitt kärlekstema bjöd på stora känslor och en mängd tårar fick tittarna inte se den största dramatiken.

”Jag var för skakig”

Efter att Reza tillägnat en själfull version av Leo Sayers ”When I need you” till sin mamma, Kussyarti Ninghtyas, föll hon ihop i en snyftande hög på scen.

– Jag var för skakig, berättar hon för Nöjesbladet kort efteråt.

Produktionen spelade upp en hälsning från mamman och några syskon i Indonesien. Det blev för mycket för Reza – benen bar henne ­inte längre. Programledaren Peter Jihde fick hjälpa den omtumlade och snyftande idolen av scenen så att hon fick chans att samla sig.

– Jag fick dimma i huvudet. Man är så glad och överraskad. Det tar tid att lugna sig efter så enorma känslor. Jag är överväldigad och jag känner mig som den mest älskade personen i ­hela världen, säger hon.

Vill komma hit

Reza flyttade till Sverige för fyra och ett halvt år sedan. Men hela hennes familj bor kvar i Indonesien och hon träffar dem väldigt sällan.

– Sista gången jag pussade min mamma var förra året. Det är så länge sedan. Man vet aldrig vad som händer och när man får se dem igen. Varje gång jag ger henne en puss så kan det vara sista gången, förklarar hon.

Det är just vetskapen om att mamman är sjuk som gjorde att hälsningen träffade rakt i hjärtat.

– Hon vill verkligen komma hit. Men hon är för svag och så tar hon för mycket mediciner. Hon är inte alls frisk.

– Och hon har massor av problem. Problem med lungorna och med hjärtat.

”Hon förstår”

Samtidigt har Reza inte gett upp hoppet om att de ska återses. Vissa dagar mår mamman bra och kan ta långa promenader. Andra dagar är sämre.

– Jag planerar att träffa henne nästa år. ­Antingen att jag kommer dit eller om hon kan komma hit. Men hon förstår att jag måste fokusera på ”Idol” just nu. Hon vill ­inte att jag kommer för hennes skull, hon vill inte att jag ska släppa ”Idol”.

ARTIKELN HANDLAR OM