Nu är vi större och bättre än någonsin

NÖJE

Antingen lägger du två dygn på att scanna bloggar, tidningar och sajter för att få koll.

Eller så skiter du i det.

Alternativet har du redan i din hand.

Välkommen till nya Nöjesbladet – nu större än någonsin.

Klas Lindberg, nöjeschef.

Först och främst: Tack för förtroendet. Enligt den senaste Orvesto-undersökningen läser alltfler Nöjesbladet. Under 2009 ökade vi från 725 000 till dagens 799 000 läsare per nummer. Det känns fantastiskt roligt.

Vi har växt och blivit större – läsar­mässigt.

Nu gör vi samma sak med själva ­tidningen.

När vi startade Nöjesbladet för drygt ett år sedan hade vi en ambition att ta nöjesjournalistiken till en ny nivå.

Vårt mål: att vara mer initierade, mer fördjupande – och alltid vara bäst på nöjes­nyheter. Samtidigt som vi seglade förbi våra konkurrenter med hästlängder, så har vi hela tiden känt att vi kan bli ännu bättre. Vi ville ge er en tidning som man inte kan vara utan. Under vintern har vi arbetat mot denna vision – och nu är vi framme.

Den tidning du nu har i handen är unik. Vi samlar det bästa av det bästa: en superguide med alla recensioner i en och samma tidning. Vi har gett Nöjesbladet en ny fräsch layout, ett startuppslag som ger en skön känsla inför helgen – och vi gör er läsare delaktiga på ett helt nytt sätt. Samtidigt fortsätter vi vara både folkliga och nördiga.

En hel del kommer du att känna igen. Våra fantastiska krönikörer Markus Larsson, Karro Fjellborg och Alex Schulman är kvar – fast på lite annorlunda sätt. Den bästa bevakningen av film, tv, musik och spel.

Men det finns också en del helt nya moment. På sidan 20 hjälper våra vänner från den prisbelönta sajten Bokhora.se dig att välja rätt i pocketfloran.

Dessutom bjuder vi äntligen in er ­läsare på allvar in i tidningen. Vi kommer nu att lyfta fram era kommentarer, listor och omröstningar på ett helt nytt sätt. Varje vecka får ni recensera våra recensioner – satte vi rätt betyg på helgens storfilm?

Som en liten bonus kan vi dessutom från och med i dag presentera en ny medarbetare. ­Agneta Sjödin är vår nya ”Let’s dance”-krönikör! Läs hennes premiärkrönika på ­sidan 8.

Kort sagt är nya Nöjesbladet en ­maffig, unik och fullskalig nöjestidning på fredagar som verkligen ger dig en ­initierad vägledning till din fem-plus-helg.

Mycket nöje.

ARTIKELN HANDLAR OM