Biljettförsäljare försvarar sig

"Marknaden kommer fortfarande att finnas"

NÖJE

Politiker kräver en lagändring för att stoppa biljettfusket.

Men biljettförsäljarna slår ifrån sig.

– Jag tror inte att det är den bästa åtgärden, säger Niklas Eklund.

I sommar gör Kiss två spelningar i Sverige och i dag släpptes biljetterna. Men det har sedan länge gått att beställa biljetter på nätet – för det tredubbla priset.

Tre internetsidor som säljer biljetter i andrahand erbjuder sittplatsbiljetter till Kiss för mellan 1 895 och 2 195 kronor. Den som köpte biljetterna direkt betalade 635 kronor.

Fler svarta affärer

Niklas Eklund, vd för Slutsålt.se som erbjuder Kiss-biljetterna för 1 895 kronor, tror inte att en lagändring skulle ändra något.

– Marknaden skulle fortfarande finnas kvar, skillnaden är att det skulle bli fler svarta affärer, säger han.

Niklas Eklund menar att det funnits flera oseriösa aktörer som gett branschen ett dåligt rykte. Men förslaget att ändra lagen för att komma till bukt med fusket tror han inte mycket på.

– Vi skulle kunna flytta till Malta, där det fortfarande kommer att vara lagligt att sälja biljetterna.

Skattar för pengarna

Vad säger du till dem som menar att det är oetiskt att höja priset med 300 procent?

– Ni måste förstå att vi inte betalar 500 spänn för en Kiss-biljett. Vi kanske betalar 1 300. Vi är en säker andrahandsmarknad och vi skattar för pengarna.

Hur kan ni ha biljetter till salu innan de släppts?

– Vi köper kontinuerligt upp biljetter av företag och privatpersoner. Det är inte så att vi sitter på något lager, säger Niklas Eklund.

Aftonbladet sökte även Hans Haraldsson, vd på Biljett nu. Företagets båda talesmän är bortresta och vill därför inte ge någon kommentar.