– Upprörande så vackra alla är här

”Twilight”-vampyren träffar svenska fans

Foto: Foto: MAGNUS SANDBERG_
”Twilight”-stjärnan Edi Gathegi är på Sverigebesök. Och han träffade på sina fans direkt. ”Alla är vackra här”, säger vampyrskådisen som finns på science fiction-mässan i Älvsjö hela helgen.
NÖJE

Det går en vampyr genom Stockholm.

För första gången är en stjärna från supersuccén ”Twilight” på plats i Sverige.

Kristen Stewart och Edi Gathegi i ”New moon”.

I dag och i morgon möter Edi Gathegi, som spelar dreadlockvampyren Laurent, fansen på science fiction-mässan i Älvsjö.

Och när Nöjesbladet träffar honom säger han som alla andra stjärnor.

– Alla är vackra här. Det är upprörande, det är som om man måste ha ett speciellt tillstånd för att komma in i det här landet.

Vet inte om de är ihop

Gathegi, 30 fyllda och nybliven singel, har just blivit hårt uppvaktad av fansen utanför en radiostudio i Stockholm.

Men inser att han ändå har det rätt lugnt jämfört med sina vänner och kollegor i ”Twilight”-ensemblen. Hela världen spekulerar just nu i huruvida Robert Pattinson och Kristen Stewart är ett par.

– Om jag skulle spekulera – vilken person är bättre att vara med än en annan person som utsätts för samma hårda bevakning? Alla vet vilka de är, de är på varenda omslag. Vem pratar du med då? Vem tyr du dig till? Kanske personen som också går igenom det där. Jag vet inte om det är på det viset. Men om det vore jag skulle jag vända mig till den andra stjärnan, åtminstone för känslomässigt stöd.

Doktorns hackkyckling

Edi Gathegi är inte bara en angelägenhet för ”Twilight”-fansen. För många är han mest känd som en av Dr House lärljungar – mormonen som ständigt blir trakasserad av den cyniske doktorn.

– Hugh Laurie (som spelar Dr House) nedvärderar alltid sig själv, han tycker inte att han är bra. Men snubben har ju vunnit två Golden globes, han är den bästa skådespelaren på tv, säger Edi Gathegi.