Clabbe klar för ’Grease’

Sågade ”Idol”-Sebastians medverkan i musikalen: Nu får jag verkligen äta upp det

1 av 5
Claes af Geijerstam ska spela programledaren och radioprofilen Magnus Lange när ”Grease” går upp på Göta Lejon i Stockholm i februari. ”Det blir en stor utmaning för mig”, säger han.
NÖJE

Han kallade Sebastians Karlssons medverkan i musikalen ”Grease” för att ”krypa till korset”.

Nu får Claes af Geijerstam själv gå ned på knä.

”Clabbe” är klar för uppsättningen.

Sent ska syndaren vakna.

I gårdagens Nöjesbladet kommenterade Claes af Geijerstam, 63, att den före detta ”Idol”-deltagaren Sebastian Karlsson, 24, väljer att göra rollen Danny i musikalen ”Grease”.

– Nu har även Sebastian krupit till korset. Antingen väljer man den hårda vägen och står fast vid sin grej eller så väljer man den enkla vägen med musikaler, Digiloo, Rhapsody in Rock och Melodifestivalen, sa den före detta ”Idol”-jurymedlemmen.

Intervjun gjordes för ett par veckor sedan. Vad Clabbe inte visste då var att han själv skulle bli erbjuden en roll i just ”Grease”.

”Det är första gången”

Nu kan Nöjesbladet avslöja två nya namn i ensemblen. Det ena är Ewa Fröling. Det andra Claes af Geijerstam.

– Det stämmer. Jag spelar en roll som programledaren och radioprofilen Magnus Lange. Det är absolut första gången jag gör något sådant här. Det blir en stor utmaning för mig.

Med tanke på dina tidigare citat framstår det här som lite roligt.

– Ja, jätteroligt. Jag får verkligen äta upp det här, det framstod som att jag tycker att det är mesigt med musikaler. Jag menade bara att man som musiker får välja att gå sin egen väg, och då får man kanske jobba på Posten ett tag, eller ta de jobb som finns. Till exempel som musikalartist.

– Det finns ingen värdering i det. Det vore ju förmätet att ha åsikter om vad folk gör i sina karriärer.

Ber om ursäkt

Du ska själv ha uppmanat tävlande i ”Idol” att hålla sig borta från musikalscenen.

– Ja, i ”Idol” rådde vi dem att hålla sig borta från musikalstilen, för i det programmet var vi inte ute efter den grejen. Men jag vill verkligen be Sebastian om ursäkt om det har uppfattas som att jag sågar att han är med i en musikal, för det gör jag inte.

– Nu får jag själv krypa till korset. Det blir nog ingen hatt för mig på scenen, för den får jag ju äta upp nu. Haha!

Sebastian Karlsson tycks dock inte tagit illa vid sig.

– Det hela är bara lite lustigt. Det finns något skönt ironiskt över hela situationen. Men jag känner Clabbe tillräckligt väl för att tycka att det mest är lite roligt.

FAKTA

De spelar i musikalen

Ewa Fröling

Sebastian Karlsson

Marie Serneholt

ARTIKELN HANDLAR OM