SVT jagar partner till Måns

Ny musikalstjärna ska röstas fram i vårens stora tv-satsning

Foto: Lotte Fernvall
Tio kandidater ska plockas fram som möjliga motspelerskor till Måns Zelmerlöw.
NÖJE

SVT gör en musikalversion av ”Idol”.

Nöjesbladet kan i dag avslöja kanalens stora vårsatsning.

I ”Jakten på Julia” ska svenska folket rösta fram nästa stora musikalstjärna.

”Idol” gjorde i år en av sina starkaste säsonger någonsin. Nu kan Nöjesbladet avslöja att SVT följer i konkurrenten TV4:s fotspår.

Just nu letar kanalen efter deltagare till vårens stora underhållningsproduktion – ”Jakten på Julia”. En talangjaktsserie där tio tjejer slåss om en roll i musikalen ”Romeo och Julia” som har premiär på Göta Lejon nästa nyårsafton. Rollen som Romeo är redan tillsatt – den spelas av artisten och idolen Måns Zelmerlöw, 23.

– Vi kommer att plocka ut tio stycken som kan sjunga och dansa. Så det handlar om duktiga och skickliga artister. Inte amatörer som i ”Idol”, säger Morgan Alling som både regisserar uppsättningen och kommer att fungera som jurymedlem i programmet.

Bounce hjälper till

Själv spelar han just nu ”Hairspray” på China Teatern och har sedan tidigare stor erfarenhet av musikaler. I juryn kommer han bland annat att få hjälp av någon ur showdansgruppen Bounce. Jenny Widegren och Fredrik Rydman från gruppen är ansvariga för danskoreografin till ”Romeo och Julia”.

Vem som ska leda programmet är ännu inte klart. Castingen är i full gång och efter att juryn har plockat ut de tio som ska tävla om rollen blir det svenska folket som utser vinnaren genom telefonröstning.

– Vi letar efter en väldigt stark personlighet. Alla tio tjejer vi väljer ut kan redan sjunga och dansa. Sedan handlar det om utstrålning och karisma, säger Morgan Alling.

Brittisk förlaga

”Jakten på Julia” baseras på en brittisk förlaga och kommer att börja sändas i vår efter Melodifestivalen.

Emma Kronqvist, programchef på SVT Syd, vill inte säga för mycket om det nya formatet men bekräftar att det rör sig om en storsatsning.

– Det är ett jättestort program, säger hon.