Kraschade ner i diket

Schlagerartisten Daniel Mitsogiannis i bilolycka – fick blödningar i hjärnan

1 av 4 | Foto: Ola Axman
”Jag får trötthetsanfall och ont i huvudet”, säger Daniel.
NÖJE

­Melodifestivalartisten Daniel Mitsogiannis kraschade med bilen i blixthalkan.

Sångaren voltade ner i diket och fick blödningar i hjärnan.

– Jag har tur som överhuvudtaget är i livet, ­säger han.

Schlagerartisten Daniel Mitsogiannis, 26, var på väg till sin mormor i Eskilstuna vid 14-tiden på annandagen när han fick sladd på sin lilla Citroën C3 i snömodden på väg 53 utanför Nyköping.

Bilen började snurra på vägbanan och voltade ner i diket där den landade upp och ner. Taket trycktes in, men Daniel klarade sig mira­kulöst utan svårare skador.

– Först var man ­bara glad över att ansiktet hade klarat sig – skönhetsglädje, ­eller något. Men när jag var och plockade ut värdesaker ur bilen häromdagen insåg jag att jag har tur som över­huvud­taget är i livet, säger han.

Utmanade Perrelli

2008 utmanade Daniel Mitsogiannis Charlotte Perrelli och Linda Bengtzing i den sista deltävlingen i Melodifestivalen. Hans Fredrik Kempe-låt ”Pame” slutade på en sjundeplats i Karlskrona.

Sedan dess har han turnerat runt i landet och gjort ett flertal musikalroller.

”Stod och skrek”

Minnesbilderna från olyckan är fragmentariska. Daniel minns hur han klättrade ut genom ett fönster och hur han trodde att en kollega som han just hade lämnat av satt fastklämd.

– Jag kunde inte minnas om jag hade lämnat honom. Jag trodde att han satt kvar i bilen och jag bara stod och skrek.

Daniel fördes med ambulans till Nyköpings lasarett där läkarna ­konstaterade att han ­hade klarat sig lindrigt undan. Ett öra var krossat, han hade fått en hjärnskakning och smärre blödningar inuti huvudet.

Dagen efter fick schlagerstjärnan lämna sjukhuset.

– Kroppen ska ta hand om det själv. De sa att det inte var någon stor blödning, säger Daniel.

Från sjukhuset åkte han direkt till Arbis teater i Norrköping för att delta i repetitionerna av ”La cage aux folles” som har premiär på nyårs­afton. Men olyckan gör sig påmind ­hela tiden.

– Jag får trötthetsanfall och ont i huvudet. Det blir ju så efter en hjärnskakning. Men ensemblen har varit jättebra, de har låtit mig ligga ner när jag har blivit yr, vilket är i ungefär varannan scen.

Ångrar sig

Trots den allvarliga kraschen har han inte övervägt att ställa in.

– Jag har verkligen känt att jag inte kunde vara borta, alter­nativet var att skjuta på premiären. Och jag lägger mig och vilar när jag kan.

Så här i efterhand ångrar han att han inte tog det lugnt på de glashala vägarna.

– Det är klart att man borde ligga i 30 kilometer i timmen för att det ska vara säkert och det gjorde ju inte jag. Vilket så klart var dumt.

FAKTA

Det här är Daniel

Namn: Daniel Mitsogiannis. Ålder: 26 år. Bor: Norrköping. Familj: Mamma Eva, pappa Soli, bror Bruno och två styvsyskon, Evelina och Simon. Sysselsättning: Sångare och koreograf.