Rymdödlorna är tillbaka!

Rymdens mest ondskefulla ödlor anfaller oss igen

1 av 2 | Foto: WARNER BROS
Lydia: June Chadwick, Diana: Jane Badler, Julie: Faye Grant, Mike: Marc Singer, Kyle: Jeff Yagher.
NÖJE

Har du saknat de hamsterätande skräcködlorna från science fiction-serien ”V”? Nu kommer nyversionen av kultserien.

Den första versionen av”V” sändes i 19 delar och är skriven och producerad av Kenneth Johnson. Serien baserades på två tidigare miniserier – “V” och ”V - The Final Battle”. Den första serien hade premiär 1983 och den andra 1984. Den senaste hade premiär i Sverige 11 januari 1986.

De nya avsnitten i "V: The Second Generation", som nyproduktionen heter, har skrivits av ”The 4400”-producenten Scott Peters. Den gamle producenten har i flera år utan framgång försökt få till stånd en uppföljare. Under tiden har Johnson i stället skrivit romanen "V: The Second Generation”.

Dold agenda

Liksom i 80-talsserien, kommer det första avsnittet inledas med att en flotta av rymdskepp sveper in över världens storstäder. Gästerna säger sig vara fredliga. Och de kallar sig själva för Visitors.

Men snart visar det sig att ödlorna har en mycket lömsk agenda – att stjäla jordens vatten, och att människorna på jorden skall föras bort för att användas som soldater - och mat.

Kampen för människans överlevnad har börjat!

Inspirerad av nazismen

Det sägs att Kenneth Johnson inspirerades av nazismen och dess uppgång och fall när han skrev manuset till serien.

FAKTA

”V” är en amerikansk tv-serie från 1983, en miniserie i två delar, skriven och producerad av Kenneth Johnson. En uppföljare, "V - The Final Battle" i tre delar, sändes 1984-1985, som i sin tur följdes av en tv-serie i 19 avsnitt. Den första serien hade svensk premiär den 11 januari 1986. Nu har kommer serien i ny tappning. De nya avsnitten i "V: The Second Generation", har skrivits av Scott Peters och kommer att sändas i tv-kanalen ABC.

(Kännetecken:”Besökarna” hade röda overaller, svarta kepsar och solglasögon.)