Läsare: ”Kränkande!”

Över gränsen ”Gammal porrstjärna” och ”stiff överklasskärring”. Nej, så får man inte säga, tycker de flesta läsare som kommenterat.
NÖJE

Nej, där gick du över gränsen Filip Hammar.

Så verkar de flesta läsare tycka av de många som kommenterat artikeln på aftonbladet.se

Filip Hammars inte särskilt smickrande omdömen om Sveriges drottning i senaste ”Boston tea party” rör upp många känslor. I alla fall i artikelkommentarerna här på aftonbladet.se.

De flesta verkar inte så upprörda över att det är just en kunglig person som är måltavlan. De arga kommentarerna tycker snarare att orden var kränkande i största allmänhet. Som den från ” Lasse K”, 71 år:

– Det är inte att han hoppar på just Silvia som är det sjuka utan att han finner ett nöje i att kränka andra människor. Det accepterar många idag men alla som har litet skam i kroppen måste reagera.

Andra verkar önska sig tillbaka till tider med lite mer ordning och reda.

– Det är en väldans tur för herr Hammar att han inte är född på 1600-talet. Då hade man nog fått sluta sina dagar i nån mörk cell efter ett sånt omoget uttalande, tycker signaturen ” RagdollPete”.

Men det är långt ifrån något unisont skrik efter rättning i ledet. Flera läsare blir snarare upprörda över hur upprörda andra läsare blir.

– Kul att se att inte dagens Sverige tar lindrigt på att skämt om överheten, ni får väl hoppas dom blir pryglade och bortkörda från socken. Snart ska dom väl ge sig på prästerskapet, länsman, adeln och andra som är över deras ställning också, skriver signaturen ” Själseldare” ironiskt.