Kanye stäms för skottlossning

1 av 2 | Foto: ap
Kanye West stäms för skottlossning
NÖJE

Kanye West stäms av före detta skivbolagsdirektören Marion "Suge" Knight eftter en skottlossning som inträffade på en kändisfest anordnad av West i Miami 2005.

Suge, grundaren av skivbolaget Death Row Records, blev skjuten i benet i augusti 2005 av en fortfarande okänd gärningsman under en fest på supertrendiga Shore Club i Miami Beach. Den kändistäta festen arrangerades av Kanye West innan 2005 års MTV Video Music Awards, skriver brittiska The Mirror.

Mer än fyra år senare har Suge lämnat in en stämningsansökan där han anser att West och ägaren av Shore Club misslyckats med att upprätta nödvändiga säkerhetsåtgärder för att hålla personer med vapen borta från festen. I domstolsdokument har Kanye West och klubbägaren förnekat anklagelserna om vårdslöshet.

Suges advokat menar att skottskadan i benet kostade Suge 200 000 dollar i läkarkostnader och söker skadestånd på väl över en miljon dollar, 7,2 miljoner kronor.

En rättegång är planerad till den 6 december i Miami.

Ingen har gripits för skottlossningen och polisen har hittat få vittnen trots att klubben var full av festdeltagare, däribland Jessica Alba, Eddie Murphy, Black Eyed Peas och Paris Hilton. Enligt polisen avlossades minst sex skott, skriver The Mirror.

Suge har tidigare haft problem med rättvisan ett flertal gånger, han dömdes till nio års fängelse för att ha brutit mot en villkorlig dom efter att i september 1996 ha varit med och misshandlat en man i Las Vegas.

ARTIKELN HANDLAR OM