Sommarplågan slår till igen på Pridefestivalen

Foto: christopher collings
Vengaboys splittrades 2004 men återförenades 2006. För en gångs skull har tjejerna varit med sen starten, medan killarna bytts ut. Kim Sasabone och Denise van Rijswijk fick sällskap av Yorick Bakker 2002 och Donny Latupeirissa 2007.
NÖJE

LONDON. Sommarplågan ”We’re going to Ibiza” dominerade charterresorna kring millennieskiftet.

Nu gör sig Vengaboys redo att plåga oss ännu en sommar.

I juli uppträder gruppen på Pridefestivalen.

Den holländska eurodiscogruppen erövrade listorna sommaren 1999 med hitsen ”Boom, boom, boom, boom!!” och ”We’re going to Ibiza”.

Nu vill Vengaboys få igång dansgolven igen och få besökarna på Pridefestivalen i Stockholm att minnas charterresorna kring millennieskiftet. Gruppen intar Prides stora scen fredagen den 30 juli som en del av en hyllningskväll till 90-talet och lovar att bjuda på alla sina charterhits.

Helkväll med schlager

Eller som Vengaboys själva säger i ett uttalande:

– Vi har hört att Pridepubliken är ett skönt, partysuget folk. Vi ser fram emot att få hela parken att boom, boom, boom, booma.

90-talskvällen anordnades på Pridefestivalen för första gången förra året.

Då med artister som E-Type, Pandora, Dr Alban och Haddaway.

Årets Pridefestival har flyttats från Tantolunden till Sjöhistoriska på Djurgården. Som tidigare år vigs torsdagskvällen åt schlager och efter förra årets succé med 90-talstema låter man också 80-talet ta plats med ett disco på onsdagskvällen den 28 juli och 80-talsikonen Hazel Dean på scenen.