Björkman ska rädda fiaskot

Kallas in för att hjälpa SVT att locka tittare till Jakten på Julia

Blir bollplank SVT:s nya lördagsunderhållning ”Jakten på Julia” är ett rejält magplask. Därför tas Christer Björkman in som bollplank.
NÖJE

Tittarsiffrorna störtdyker för ”Jakten på Julia”, men SVT har en plan för att lösa krisen lördagsunderhållningen drabbats av.

Räddningen stavas: Christer Björkman.

Foto: JOHAN PAULIN
”Jakten på Julia” har inte blivit den tittarsuccé SVT hoppats på.

I stället för att följa ”Jakten på Julia” väljer tittarna att fly. Bottennoteringen i lördags med 351 000 tittare, en halvering från premiären, var droppen.

Nu måste SVT göra allt de kan för att rädda programmet, som skulle bli deras nästa tittarsuccé.

Blir bollplank

En stor förhoppning är att de direktsända programmen som börjar visas från och med i kväll ska dra fler tittare än de tidigare tre förinspelade.

Enligt en källa inom produktionen togs Christer Björkman, SVT-profil med mångårig erfarenhet från Melodifestivalen, i går in till genrepetitionerna för att agera bollplank.

Själv vill Björkman tona ner sin närvaro. Till Nöjesbladet säger han att han bara råkade svänga förbi eftersom han ändå var i samma hus.

– Jag gick bara dit för att jag var nyfiken. Dels är jag alltid nyfiken på nya talanger men mest nyfiken på att se hur det såg ut och ge lite feedback till mina kollegor om de behöver någon, säger Christer Björkman.

”Jakten på Julias” projektledare Anette Hellenius säger att hon alltid är intresserad av att höra vad Christer Björkman tycker. Hon berättar också att han tillsammans med producenten och redaktören suttit med i en kreativ grupp sedan förskedet och utformat programmet.

– Det ska bli intressant att höra vad han säger efter att ha sett första repetitionen, säger hon.

Repeterar 2 gånger om

Förutom Björkmans feedback säkrar SVT att allt ska gå smidigt under direktsändningen genom att repetera allt två gånger om.

– Det är mycket ovanligt för den här typen av program där man annars kanske slarvar över saker innan man går ut i direktsändning. Vi har verkligen varit inne på detaljer nu, säger Anette Hellenius.

FAKTA

Vinnaren får sjunga med Måns Zelmerlöw

nn Ingen av de tio Juliorna röstas ut, men de tre med minst röster av tittarna får en varning.

nn Det resultatet tas med till nästa veckas avsnitt där det gäller för dem att överbevisa tittarna om att de ska få stanna kvar i programmet.

nn Vinnaren får spela mot Måns Zelmerlöw i musikalen ”Romeo och Julia” som sätts upp på Göta Lejon med premiär på nyårsafton.