”Helen Sjöholm är grym”

Nu skriver Kleerup musik till stjärnan

1 av 2
Tummen upp När ”Aniara” sätts upp med Helen Sjöholm är det Kleerup som skriver musik.
NÖJE

I höst intar Andreas Kleerup och Helen Sjöholm Stockholms stadsteater.

Kleerup står för musiken till uppsättningen av ”Aniara”.

– Jag ser det som en stor utmaning, säger Andreas Kleerup till Nöjesbladet.

Vanligtvis jobbar han med popprinsessor som Robyn och Lykke Li.

Nu utökar Andreas Kleerup, 31, sitt cv och skriver musik till teaterscenen. Den 21 oktober har teateruppsättningen av Harry Martinsons rymdepos ”Aniara” premiär på Stockholms stadsteater. Helen Sjöholm, Sven Wollter och Dan Ekborg medverkar och Andreas Kleerup skriver musiken.

”Stor utmaning”

– Jag ser det som en stor utmaning. Jag får faktiskt anstränga mig mycket, vilket är kul. Hela grejen känns grym, säger Andreas Kleerup.

Musiken är inte färdigskriven, men Kleerup beskriver den som ”abstrakt med metalliska ljud”. Nu längtar han efter att få slå sig ner i salongen och lyssna på Helen Sjöholm.

– Jag ser verkligen fram emot att lyssna på henne och få gåshud. Jag tror att det kommer att bli fantastiskt. Helen Sjöholm är grym. Jag har träffat henne tidigare, säger han.

Flera popprojekt

Men Andreas Kleerup har inte vänt popkarriären ryggen. När han inte umgås med sonen Vincent, 1, har han fullt upp med flera olika popprojekt.

– När jag är med min son tar jag det lugnare, annars jobbar jag mycket. Alldeles nyss gjorde jag en remix till Lady Gaga. Jag jobbar även med Robyn på hennes kommande skiva. Min egen platta får vänta ett år till, säger Andreas Kleerup.

FAKTA

Fler oväntade samarbeten

4 Thorsten Flinck regisserade Christer Sjögren i en TV 4-uppsättning av Strindbergs ”Fadren”.

4 Petter och Mikael Persbrandt på låten ”Intro” från Petters skiva.

4 Thorsten Flinck och Ola Salo på låten ”Dansa i neon”.