Zac Efron gör "Snabba cash"

För huvudrollen i USA-versionen

1 av 2 | Foto: NORDISK FILM
Matias Padin Varela, Joel Kinnaman och Dragomir Mrsic har huvuudrollerna i ”Snabba cash”.
NÖJE

Det blir en amerikansk remake av ”Snabba cash”.

Och även huvudrollen har fått grönt ljus.

Zac Efron kommer att spela JW i den nya versionen.

Från ”High school musical” till ”Snabba cash”. Nu står det klart att Hollywood-stjärnan Zac Efron, 22, kommer att axla manteln som rollfiguren JW i den amerikanska remaken av ”Snabba cash”.

– Det stämmer. Det känns fantastiskt roligt att det äntligen har blivit klart. Zac Efron har sett den svenska filmen många gånger och är ett stort fan. Han är väldigt engagerad och säger att det här är den roll han har drömt om, säger Fredrik Wikström, producent för filmen, till Nöjesbladet.

Efron också producent

Enligt Variety skrevs avtalet på under onsdagen efter ett budkrig mellan olika filmbolag. Det blir Warner Brothers som gör remaken av svensksuccén och producerar gör Charles Roven och Richard Suckle för Atlas Entertainment. Hollywood Reporter uppger också att Efron själv kommer ha en roll som producent.

Jan-Olov Andersson.

– Det verkar som om det är Zac Efron genom sitt bolag Warner Brothers som själv velat göra filmen. Han vill väl göra en makeover av sin image och nå en ny publik. Nu är han ju tonårsstjärna. Man kan anta att Warner Brothers tackar och bugar då Efron redan är en stjärna. Nu är det upp till bevis om han kan vara lika tuff som Joel Kinnaman, säger Nöjesbladets filmrecensent Jan-Olov Andersson.

Kommer Efron vara lika tuff som Kinnaman?

– Det kommer nog gå bra. Men han har nog inte Kinnamans brinnande ögon, säger Jan-Olov Andersson.

De svenska originalproducenterna Fredrik Wikström och Michael Hjorth fungera som exekutiva producenter för projektet.

– Vi har träffat otroligt många intressenter och det känns jättebra att de vi skrivit avtal med verkligen är de rätta. Charles Rover till exempel har ju gjort filmer som "The dark knight", "The bank job" och "Three kings" tidigare och han är verkligen tung och bra på thrillers, säger Fredrik Wikström.

Hoppas på rätt regissör

Något färdigt manus finns dock inte än, och vem som kommer att regissera Hollywood-versionen är inte heller klart.

– Vi börjar skriva på det amerikanska manuset snart och till hösten hoppas vi att få till rätt regissör, säger Fredrik Wikström.

I Sverige har "Snabba cash" setts av över 600 000 biobesökare, och som Nöjesbladet tidigare kunnat avslöja har den svenska versionen av filmen sålts till en lång rad länder runtom i Europa.