Mardrömsresan tog fyra dagar

Peter Siepen kämpade sig från New York till Stockholm med flyg, buss och tåg: Man är lite mör

Foto: Peter Siepen, Fredric Alm
pustar ut Peter Siepen hamnade mitt i det kaos som vulkanutbrottet på Island har ställt till med. Resan blev strapatsfylld. ”Jag hade jobb som väntade på mig hemma i Stockholm, så jag tog chansen”, säger han. Peter Siepen fotograferade askmolnet från sitt flygplansfönster i Reykjavik.
NÖJE

Resan hem från New York blev en mardröm för Peter Siepen.

Efter en natt i Reykjavik och en svettig tågresa genom Norge, kom han i går slutligen hem till Stockholm – fyra dagar för sent.

– Jag hade tur. Det är fullkomligt kaos på flygplatserna, säger han.

En av de kändisar som har drabbats av flygkaoset efter vulkanutbrottet på Island är programledaren Peter Siepen. Efter en kort semester i New York med vännerna begav han sig i fredags till en av stadens flygplatser med förhoppning att komma hem till Sverige. Men i Reykjavik tog det stopp.

– Jag hade hört att det var lite oroligt dagen innan. Men eftersom att jag hade jobb som väntade på mig hemma i Stockholm tog jag chansen. Reykjavik är ju trots allt närmare än New York, säger han.

I den isländska huvudstaden blev han och några andra svenska turister inkvarterade på ett hotell i utkanten av staden.

– Det var ett riktigt sunkigt litet hotell. Jag blev kvar där i ett dygn. När jag käkade frukost fick jag veta att det gick ett flyg till Trondheim i Norge. Men allt var fullbokat.

Peter gav sig inte. Han fortsatte att ringa till flygbolaget, som till slut erbjöd honom en plats på ett extrainsatt flyg.

Kortet fungerade inte

Väl framme i Trondheim försökte Peter boka en tågresa till Oslo. Men kreditkortet fungerade inte.

– Jag gick och tog ut pengar. Men när jag väl kom tillbaka fick killen som tidigare stod bakom mig sista biljetten – så irriterande, säger Peter.

Efter en svettig resa med ett senare tåg från Trondheim till Oslo lyckades Peter få tag i en bussbiljett till Karlstad. Därifrån tog han tåg till Stockholm. Resan från New York tog fyra dygn.

– Man är ju lite mör, men jag har fixat det. Och det känns riktigt skönt.

Tror du att ditt kändisskap hjälpte dig på vägen?

– Nej, jag antar att norrmännen ville bli av med fågelskrämman snabbast möjligt, säger Peter och skrattar.

Bor i bekants våning

Kvar i New York är vännerna. De skulle flyga med ett annat flygbolag och tvingades därför att stanna kvar i staden till tidigast på lördag.

– Där är det fullt kaos. Det är huggsexa om vem som får platserna. Vi får se hur länge de blir kvar, säger Peter Siepen.

– Som tur är fick de bo i en bekants våning på Manhattan, så de har det nog ganska bra trots allt.