Slog kvinna – på inspelning

Tv-kändis häktad misstänkt för misshandel på annan deltagare

NÖJE

En deltagare i en stor svensk tv-produktion är misstänkt för att ha misshandlat en kvinnlig medverkande – i samband med inspelningen av programmet.

I går häktades mannen vid Stockholms tingsrätt.

Mannen är en av flera medverkande i en aktuell tv-serie. Han greps i söndags morse – och anhölls senare samma dag.

I går häktades han vid Stockholms tingsrätt, på sannolika skäl misstänkt för misshandel.

Åklagaren vill inte uppge några detaljer, men bekräftar att det rör sig om fysiskt våld mot en kvinnlig deltagare i programmet.

Inte första gången

Den misstänkte mannen ska enligt häktningsframställan ha förgripit sig på kvinnan vid fyra tillfällen.

Ett av fallen uppges ha inträffat i samband med produktionen av den populära tv-serien, i närheten av inspelningsplatsen.

De båda deltagarna befann sig under ett par veckor i oktober på samma inspelningsort, men ingen i produktionsteamet kan säga att de märkt något av den påstådda misshandeln. Enligt programledaren verkade de tvärtom ha roligt tillsammans.

I går startade utredningen av mannen, som även är misstänkt för tre fall av misshandel på en adress i centrala Stockholm.

Dessa ska ha skett nyligen, så sent som förra veckan.

Sitter på Kronoberg

Åklagaren har nu två veckor på sig att väcka åtal. Om förutsättningar för att driva fallet vidare saknas ska mannen omedelbart släppas.

Försvarsadvokaten Lars Runeberg bekräftar att hans klient befinner sig på Kronobergshäktet, men vill inte säga något om utsikterna för fallet.

– Jag har bara haft hand om den här förhandlingen en kort tid, så jag har av naturliga skäl ingen djupare insikt i det. Vi får se vad som kommer ut av det hela, säger han.

Har din klient erkänt?

– Jag vill inte gå in på några detaljer, säger Lars Runeberg.