”Jag har en erektion just nu, lite grand”

Här är stjärnmötena som inte följer regelboken

Foto: AP
Robert Downey Jr filtrerar inte sina tankar när han träffar pressen.
NÖJE

De kallas junkets.

Minuterkorta, rigoröst regisserade, möten mellan världspressen och filmstjärnor.

Men allt går inte alltid som drömfabriken hoppats.

Nöjesbladets Magnus Sundholm har mött de största i Hollywood – och sett dem blotta människan bakom masken.

JANUARICHOCK

Mitt under comebacken som ska visa att Mel Gibson, 54, har livet under kontroll spårar han ur ­totalt. Svordomarna levereras i en strid ström när en av oss murvlar på Santa Monica-hotellet påstår att huvud­rollsinnehavaren i ”Edge of darkness” inte verkar ångerfull över de antisemitiska- och kvinnofientliga påhopp Gibson hävde ur sig när han greps för rattfylla i Malibu juli 2006. Efteråt skyller han sitt hetlevrade temperament på att han slutat röka.

BLIVANDE POLITIKER

Medieträningen har – tyvärr – gett resultat. Leonardo DiCaprio pratar och pratar och pratar när vi träffas för ”Shutter Island”, men 35-åringen säger egentligen ingenting. Årets under­statement levereras när han ombeds prata om sina laster:

– Någon gång kan det hända att jag går ut och tar en drink.

TÅRAR

Hollywoods sexbomb Megan Fox, 23, brister ut i gråt när pojkvännen och skådespelaren Brian Austin Green kommer på tal. Huvud­rollsinnehavaren i ”Jennifer’s body” har uppen­barligen dåligt samvete över något som inträffat.

– Det är därför jag har tagit en paus, för att kunna bli en bättre flickvän mot honom, en positiv influens i hans liv i stället för något negativt, säger hon.

Efteråt spekulerar cynikerna i att allt kan ha varit välregisserad teater.

I så fall är hon en bättre skådespelerska än hon brukar få kritik för.

SNACKAR SNUSK

Oefterhärmlige Robert Downey Jr saknar helt filter när han dyker upp inför ”Sherlock Holmes”-premiären. En fråga om tidiga framgångar, senare motgångar och hur det har påverkat honom leder först till ett svar om ett aldrig avslutat sökande. Sedan fortsätter han:

– Jag kallar det ett outtröttligt sökande efter erektion.

På följdfrågan upprepar 45-åringen svaret och säger:

– Jag har en just nu, i varje fall lite grand.

FÖRSIKTIG

I ”Creation” spelar Jennifer Connelly, 39, mot sin make Paul Bettany. Han porträtterar Charles Darwin och hon spelar evolutions-teoretikerns hustru. Men under intervjun i ett vinterlamslaget New York avvisar hon frågor om hennes tro på skapelsen som ”för personliga”.

DAVID MOT GOLIAT

Anthony Hopkins, 72, hotade att hoppa av inspelningen av ”Wolfman” om hans roll­figur inte fick ha skägg. Filmbolaget hade enligt Hopkins bestämt att inga skådespelare skulle få ha ­ansiktsbehåring. I Beverly Hills berättar han att ­ordern förmedlades via hans agent.

– Jag sa: ”Vi filmar i viktorianska England och jag får inte ha skägg. Vem styr det här dårhuset?” Jag ­hade låtit det växa länge och börjat gilla det. Jag sa: ”Om skägget försvinner, försvinner jag”. Till slut gav de sig.

JOBBET FRAMFÖR ALLT

Amanda Seyfried, 24, visar att hon inte alls är lika romantisk som många av sina rollfigurer när hon konstaterar att filmrollerna går före hennes förhållande med kärleken från ”Mamma mia!”, Dominic Cooper.

– Det är samma sak för honom, säger skådespelerskan när hon lanserar Lasse Hallströms senaste film, ”Dear John”.

OCH DET SKA VI TRO PÅ?

På ett hotell i New York försöker alla tjejers darling, Robert Pattinson, 23, slå i oss att han får sitt hjärta krossat hela tiden. ­Sedan fortsätter den charmige och underfundige britten genom att jämställa sin nyligen avlidna hund med sina syskon.

– Hon var lika mycket en syster som de andra.

RIDÅ

Black Eyed Peas Stacy ”Fergie” Fergusons make ­Josh Duhamel har precis hängts ut som ­vänsterprasslare i USA när Nöjesbladet träffar henne för ”Nine” i New York.

Resultatet är så klart väntat, men 35-åringen måste ändå få chansen att kommentera det. Frågan besvaras med ”tack så mycket, men jag tycker inte att det är lämpligt att gå in på det i dag”.

Sedan blir fortsättningen frostig?…

MED FACIT I HAND

Det är den 30 oktober 2009 och i Beverly Hills pratar Sandra Bullock om filmen som ska ge henne en Oscar, ”The blind side”. När hon får frågan om vad maken Jesse James betyder för henne skiner hon upp.

– Han är den viktigaste eftersom vi vaknar ihop och går till sängs ihop. Han är också den som slåss för mig mer än jag slåss för mig själv.

SVART FÅR

Helena Bonham Carter kommer från en släkt av bankirer. Hennes pappa är bankir, precis som hennes bröder. Själv har det 43-åriga originalet funnit sin match i regissören Tim Burton.

Men att det inte bara är frid och fröjd avslöjar hon när hon flugit in till Los Angeles för att lansera ”Alice i Underlandet”, som Burton regisserat.

– Det finns ingen som kan göra mig lika rasande som min man, säger hon.

SKAM

Pantertanten och Oscarvinnaren Shirley MacLaine, 76, får filmbolagsrepresentanterna att rodna när hon säger att hon uppenbarligen är för gammal för att få vara med på filmplanschen för ”Valentine’s day”. Hon konstaterar också att hela planschen är mystiskt försvunnen på hotellet i LA när det är hennes tur att lansera filmen.

– Det är åldersdiskriminering, dundrar hon högljutt.

SANNINGENS ÖGONBLICK

Under ett uppsluppet ögonblick avslöjar antagligen Sam Worthington mer om ”Avatar”-skaparen ­James Cameron än någon intervju med regissören gjort. Stunden inträffar när Worthington får veta att premiärvisningen av ”Avatar” kvällen innan avbrutits på grund av projektorproblem efter bara fem minuter.

– Är det sant? utbrister Worthington, 33.

– Blev inte Jim jävligt förbannad (skratt)? Projektionisten är säkert död nu.

ARTIKELN HANDLAR OM