Getter övertalade Sasha Baron Cohen

NÖJE

Fyra stora filmbolag hamnade i budgivningskrig om Sasha Baron Cohen.

Bolaget som skickade två getter till komikern vann.

Foto: AP
Gillade geten — skrev på kontraktet.

Brittiska komikern Sasha Baron Cohen är skaparen bakom urflippade karaktärer som Ali G, Borat och Brüno. Inför hans nya filmprojekt var fyra av Hollywoods stora filmbolag intresserade av honom, skriver The Sun, och det hela mynnade ut i ett budgiviningskrig.

Då drog bolaget Paramount ett ess ur rockärmen.

En get i t-shirt

En get iklädd en t-shirt med Paramount-tryck dök en dag upp vid komikerns hem i Los Angeles. En annan skickades till hans agent William Morris lyxiga kontor i Beverly Hills.

Förutom att geten på kontoret var tvungen att lätta på trycket mitt bland de anställdas skrivbord gick detta komiska tilltag vägen och Sasha Baron Cohen skrev på för Paramount.

Teamet bakom ”Seinfeld”

Att Cohen uppskattas tjäna mer än 500 miljoner kronor, plus procent på vinsten, på filmen kan också ha att göra med att han valde just Paramount.

Filmmanuset är skrivet av teamet bakom ”Seinfeld” och ”Curb your enthusiasm” (eller ”Simma lugnt Larry” som den heter på svenska) och handlingen hålls fortfarande väldigt hemlig. Man tror dock att Sasha Baron Cohen kommer att spela två roller, varav en är getherde, vilket då skulle förklara getterna.

ARTIKELN HANDLAR OM