Persbrandt köper lyxkåk – för 9 milj

1 av 3 | Foto: Foto: Andreas Bardell
Nya miljonvillan ligger i exklusiva Saltsjöbaden utanför Stockholm.
NÖJE

Här ska Mikael Persbrandt satsa på familjen – i en 256 kvadratmeters lyxvilla i exklusiva Saltsjöbaden.

Prislappen: 9,2 miljoner kronor.

I slutet av en återvändsgata i Saltsjöbaden utanför Stockholm ligger Mikael Persbrandts nya hus, bara ett stenkast från vackra Lundsjön.

Utropspriset för lyxvillan var 6,9 miljoner kronor. Men slutsumman för filmstjärnan hamnade på hela 9,2 miljoner kronor.

Tidigare bodde Mikael Persbrandt i en villa på Ingarö utanför Stockholm. Det huset sålde han i februari tidigare i år med en vinst på 3,5 miljoner kronor.

Behövde större hus

– Husförsäljning var en strategisk affär, familjen har vuxit sig så stor att han behöver ett större hus, sa mäklaren Tor- Ingemar Ehn då till Aftonbladet.

Det 256 kvm stora huset i Saltsjöbaden som nu ska bli hem åt Persbrandt och hans familj, har fyra sovrum, flera arbetsrum, en stor insynsfri terrass och ett eget motionsrum.

Alltså gott om plats åt Mikael Persbrandt och de två barn han har ihop med Sanna Lundell. Hon har dessutom en dotter från ett tidigare förhållande.

Villan ritades i slutet av 1960-talet av arkitekten Henry Haubro-Nielsen och beskrivs av mäklaren som ”en dröm för den design- och arkitekturintresserade”.

Kräver mycket jobb

Inredningen präglas av raka funktionalistiska linjer, friliggande bjälkar och vackra trädetaljer.

Men lyxkåken kräver jobb.

Träfasaden är sliten och skriker efter en omsorgsfull hand. Utanför husets entré ligger en stor hög med brädor och byggbråte.