”Jag har kämpat mycket i mitt liv”

Svenska Hollywoodfrun Lena Jolton väljer new age, healing och akupunktur framför dyra plastikoperationer

NÖJE

Det första som slår mig när jag träffar Lena Jolton på Grand Hotel i Stockholm är att hon är slående lik en Bond-brud. Jag kan inte komma på exakt vem, men hon har den där utstrålningen. Blonda lockar, ett kritvitt leende och väldigt lik... Britt Ekland.

Foto: BÖRJE THURESSON
TROR PÅ INRE SKÖNHET. Yta är viktigt i Hollywood, men en vacker utsida kräver en sund insida. ”Förebyggande medicin, kinesisk akupunktur, positivt tänkande och örter — det är min passion”, säger Lena Jolton.

Åldern vill hon inte avslöja ”det är bara ett ointressant nummer”, men enligt matematiska uträkningar borde Lena vara i 50-årsåldern. Just nu gör hon tv-succé som en av donnorna i ”Svenska Hollywoodfruar”. Tillsammans med väninnan Päivi Hacker, populära Maria Montazami och stenrika Suzanne Saperstein visar hon upp sitt glammiga liv i stjärnornas huvudstad.

Titeln ”Hollywoodfru” är egentligen missvisande. Lena Jolton har varit gift, men än nu lyckligt singel i jakt på Mr Right. Familjen består av dottern Cassandra, 16 år.

– Jag dejtar, men är mycket mer kräsen nu. Åldern är ointressant – jag går på personligheten. De ska vara snälla, omtänksamma och spirituella, säger hon.