Tar tabletter varje timme

Bert Karlsson om sin mardrömsvecka: Smärtan blev ännu värre

1 av 3 | Foto: jonas bilberg
”fortfarande svullet” I måndags opererades Bert Karlsson akut för sitt ljumskbråck. ”Det är fortfarande svullet. Det var här de skar upp mig”, säger Bert och pekar på sina kostymbyxor mot ljumsken.
NÖJE

Bara timmar innan ”Talang”-finalen plågades Bert Karlsson av så panikartad smärta att hans medverkan var i fara.

Tack vare tunga mediciner och en sjuksköterska i studion klarade han direktsändningen.

– Jag tog tabletter precis innan jag gick in, säger han till Nöjesbladet.

I gårdagens ”Talang”-final satt den nyopererade Bert Karlsson på sin plats i juryn. Utåt sett visade han inte smärtorna som plågat honom sedan ljumskbråcksoperationen som skedde akut i måndags. I publiken stöttade Bert Karlssons sjuksköterska honom.

– Jag får ta tabletter varje timme, både muskelavslappnande och smärtstillande. En medicin tar jag två tabletter om dagen och den andra tar jag en tablett var tredje timme, säger Bert Karlsson.

Han kom försent

När sändningen började i TV 4 syntes kallsvetten bryta fram på Bert Karlsson överläpp. Efter den första finalistens nummer glömde han bort att trycka på knapparna för att ge sitt juryutlåtande.

– Jag har stoppat i mig tabletter hela dagen. Det var därför jag kom så sent till inspelningen. Jag tog tabletter precis innan jag gick in, säger han.

De två olika medicinerna som Bert Karlsson tar är tunga läkemedel.

– De är starka. Det är fortfarande svullet. Det var här de skar upp mig, säger han och pekar på sina kostymbyxor mot ljumsken.

”Ett rent helvete”

I torsdags – bara timmar innan direktsändningen – var det nära att det inte blev någon ”Talang”-final för Bert Karlsson.

– Jag har ett rent helvete. Tarmarna gick ju ut i pungen, sa han till Nöjesbladet då.

I dag berättar han vad som hände i torsdags:

– Jag blev hård i magen av medicinerna så jag fick ta i så fruktansvärt mycket och det gjorde att smärtan blev ännu värre.

Det var 2003 som läkarna upptäckte Bert Karlssons ljumskbråck, samtidigt som han genomgick en prostataoperation. Han har lidit allt mer under det senaste året och under våren eskalerade smärtorna.

”Det känns”

– Det har blivit besvär, speciellt under tv-sändningarna när man ska sitta ner. Emellanåt blir det som en ballong. Då gör det ont, sa Bert Karlsson till Nöjesbladet i måndags i samband med operationen.

Hur mår du nu?

– Det känns ju alltså, men nästa vecka tror jag det blir bättre.