– Man måste ha en morot

Turnén och familjen blev ljuset i mörkret för Sven-Erik Magnusson efter cancern

Foto: Lars Hedelin
Talar ut Det har gått några månader sedan Sven-Erik Magnusson opererade bort prostatakörteln, och nu börjar han känna sig pigg igen. ”Familjen, hustrun, barnen, vovven Vilda, men för övrigt är spelningarna väldigt viktiga”, säger han.
NÖJE

I januari opererades Sven-Erik Magnusson för prostatacancer.

Nu berättar sångaren hur han hanterat den tunga tiden.

– Man ska nog ha någon liten morot, säger han i ”P4 Extra”.

Sven-Erik Magnusson har tidigare berättat för Nöjesbladet att han fick den kritiska diagnosen redan i höstas. Han tog då beslutet att skjuta upp operationen till januari, när Sven-Ingvars var färdiga med sin krogshow i Göteborg.

Prognos på 15 år

Nu, några månader efter avlägsnandet av prostatakörteln, konstaterar den 67-årige sångaren i ”P4 Extra med Lotta Bromé” att han börjar känna sig ”riktigt pigg”.

Visst har han funderat, men hoppet har inte lämnat honom.

– Prognosen är kanske bortåt femton år när man går in, som jag gjorde, i så pass god tid. Då är jag bortåt 80, säger han i radioprogrammet.

Går på kontroller

Sven-Erik Magnusson har hela tiden haft siktet inställt framåt. Den planerade sommarturnén har varit ett ljus i mörkret.

– Familjen, hustrun, barnen, vovven Vilda, men för övrigt är spelningarna väldigt viktiga, att du har någonting som är kul, säger han.

Nu går han på regelbundna kontroller – och ger samma råd till andra män över 50 som vännen och programledaren Per-Eric Nordquist gav honom innan han avled i prostatacancer 2002.

– Han sa: ”För guds skull, gå och ta PSA-prov”.

FAKTA

NB

13 maj

Ninna Prage