"Det svåraste beslut jag någonsin fattat"

Guillermo Del Toro om avhoppet från "The hobbit"

Foto: AP.
Guillermo Del Toros uttalande om varför han lämnar "The hobbit" har lämnat fansen med fler frågor än tidigare.
NÖJE

Beslutet att lämna filmprojektet chockade fansen.

Nu berättar Guillermo Del Toro själv om avhoppet.

– Att lämna Nya Zeeland och ”The hobbit” är extremt smärtsamt, säger han i ett uttalande.

Foto: AP/NEW LINE CINEMA.
Ian McKellen som Gandalf i "Sagan om ringen".

För en vecka sedan meddelade regissören Guillermo Del Toro att han hoppar av filmatiseringen av ”The hobbit”. Två filmer, baserade på Tolkiens bok, var planerade och projektet var lika omskrivet som fansen var förväntansfulla.

Nu tar Del Toro bladet från munnen och berättar om sitt avhopp.

Eller kanske inte?
Hans uttalande på sajten The One Ring har lämnat fansen med huvudbry och kanske fler frågetecken än innan.

Mellan raderna skriver Del Toro bland annat om ”andra avtal” som blivit tvungna att ”läggas på is” på grund av de många förseningarna kring Tolkien-filmatiseringen.

"Extremt smärtsamt"

– Även om alla förseningar, kontraktsproblem och förhinder som uppstått inte kan sägas bero på en enda sak eller enskild händelse, så blev de sannerligen så pass allvarliga och svåra att de ledde fram till den nuvarande situationen. Men ni måste tro mig när jag säger att behöva lämna Nya Zeeland och ”The hobbit”-teamet är extremt smärtsamt. Jag är inte här för att lämna en detaljerad beskrivning av vad som hänt, utan för att försäkra er om att det här har varit mitt livs svåraste beslut, skriver han.

Guillermo Del Toro understryker samtidigt att han önskar att ”The hobbit”-filmerna kommer att bli av och att han hoppas att sökandet efter en ny regissör, i samråd med producenterna Peter Jackson, Fran Walsh och Philippa Boyens, kommer att gå smärtfritt.