Vilket showproffs

Foto: Pernilla Wahlman
Eric tar hand om fansen även på scen.
NÖJE

GÄVLE. Måns Zelmerlöw får akta sig.

Jobbet som rikets sammetsögda, skånska showman no. 1 är hotat av en manspojke från Kattarp.

Om det fanns ett svenskt ”Glee” så skulle Eric Saade antagligen ha en huvudroll. Och om han programleder Melodifestivalen redan nästa år lär ingen bli förvånad. Trots att han fortfarande är tonåring är Saade redan ett showproffs.

Danssteg, klädbyten och blixtrande vita leenden – allt är väl inövat. Även när ett fan klättrar upp på scen under ”Break of dawn” sköter han det hela med glans.

Rösten håller

Låtarna rör sig i pojkbandsland, från klistriga poprefränger till småtrevliga ballader, och det märks att Saade är angelägen om att få visa upp sin bredd på andra sätt. Han beatboxar, trummar och gör en Bon Jovi-cover i både rock- och swingtappning. Rösten håller bra, även för lite Michael Jackson-vibrato på ”It’s like that with you” innan bejublade extranumret ”Manboy”.

Att konkurrera mot Furuviksparkens karuseller och chokladhjul om högstadietjejers uppmärksamhet är ingen match för 2010:s största flickfavorit.

FAKTA

Eric Saade


Turnépremiär i FUruviksparken, Gävle. Längd: En timme. Bäst: ”Break of dawn”. Sämst: De norrländska myggen och ”Sleepless”.