Nya "Transformers" i 3D

"Det blir ett explosivt slut"

Foto: AP.
Shia Labeouf, Megan Fox och regissören Michael Bay. Enligt den senare blir den nya "Transformers"-filmen också den sista.
NÖJE

Nya "Transformers"-filmen blir den första i 3D.

Det blir också den sista.

– Som trilogi sett så tar den verkligen slut nu, säger regissören Michael Bay.

En tredje ”Transformers”-film är redan under utveckling. Filmmagasinet Empire har besökt inspelningsplatsen och enligt regissören Michael Bay kan den tredje robotfilmen kommat att visas i 3D.

Detaljerna är oklara, till exempel vet ingen riktigt om filmen spelas in i 3D från början eller om den kommer att göras om till det formatet i efterhand.

USA Today skriver att Bay tidigare varit kritisk till 3D-trenden men att han nu verkar ha ändrat sig.

Den förra ”Transformers”-filmen fick även den utstå hård kritik från recensenterna, och Michael Bay har tagit en del av den till sig.

– Jag tar på mig en del av kritken. Det var riktigt svårt att få ihop en bra uppföljare så snabbt efter manusförfattarstrejken under 2007 och 2008. En sak som vi verkligen ska göra oss av med till den nya filmen är vad jag kallar de töntiga komedi-inslagen. Glöm dem, de är borta, säger han.

Micahel Bay säger också i intervjun att han nu är sugen på att stänga ”Transformers”-boken och gå vidare.

– Som trilogi sett så tar den verkligen slut nu. Den kan säkert återfödas igen senare, men det här kommer att bli ett explosivt slut, säger han.

ARTIKELN HANDLAR OM