Darin: Nej till schlager igen

Foto: Peter Wixtröm
nobbar melodifestivalen Darin Zanyar är nöjd med sin insats i Melodifestivalen – men tänker inte ställa upp igen. ”Det hade inte känts rätt”, säger han.
NÖJE

Han är aktuell för att sjunga på bröllopet för Victoria och Daniel.

Men en sak har Darin klart för sig.

Han gör aldrig om Melodifestivalen.

Schlagergeneralen Christer Björkman, 52, kämpade i flera år för att få med Darin Zanyar, 23, i Melodifestivalen.

Det räckte till en fjärde plats i finalen med ”You’re out of my life”.

Men han gör inte om det.

– Jag går alltid på magkänsla på vad som känns rätt, och det hade inte känts rätt att ställa upp igen. Men man ska aldrig säga aldrig. Vem vet om 20 år? Men det känns inte rätt just nu, säger Darin till Nöjesbladet.

”Kommer att bli bra”

Men han säger sig ändå vara nöjd med insatsen.

– Det var intensivt. Men det var en kul grej och jag är väldigt nöjd med det jag presterade. Det känns som om jag vunnit en helt ny publik också. Mycket mer äldre än tidigare, säger han.

Arbetet med femte plattan som släpps den 25 augusti pågår för fullt. Han jobbar mycket tillsammans med Tony Nilsson som också skrev ”You’re out of my life”.

– Vi har verkligen klickat i studion, säger Darin.

Något namn finns inte ännu på skivan.

– Det kommer att bli väldigt bra. Det är lite annorlunda mot det jag gjort tidigare. Det är svårt att sätta en genre på det. Det är en blandning av pop, rock, rnb och soul, säger han.

Jobbar med eliten

Darin började skriva låtar redan som 13-åring. Låtskrivandet blir allt viktigare för honom.

– Hade jag inte kunnat skriva låtar så tror jag inte att jag hade hållit som artist. Kärnan i att vara en artist är musik och jag har jobbat med de största och bästa låtskrivarna i världen, säger han.

RedOne, Jörgen Elofsson, Max Martin och Robyn är några av dem han samarbetat med.

En som Darin nu skrivit en låt åt är Shayne Ward, som vunnit brittiska ”The X-factor”, och som ligger på Simon Cowells bolag Syco music.

– Jag skickade låten till ­Simon Cowell och de gillade den och spelade in den. Sen får vi se vilka andra artister som blir av, säger Darin.

Aktuell för bröllopet

Men han ser sig själv fortfarande i första hand som artist.

– Jag skriver låtar hela tiden och jobbar stenhårt.

När Nöjesbladet frågar honom om uppgifterna om att han ska spela för Victoria och Daniel under bröllopshelgen blir han fåordig.

– Ingen kommentar.­ Vi får se. Men det är en rolig grej att de gifter sig.

FAKTA

Darin

Ålder: 23. Yrke: Artist. Bor: Stockholm. Familj: Singel. Mamma Ashti, pappa Shawn och storasystern Rosa. Inkomst: 144 000 kronor (taxeringsår 2009).

ARTIKELN HANDLAR OM