Nu får han en egen show

Mikael Persbrandt till Oscarsteatern i höst

Foto: SÖREN VILKS SÖRVILL
Hemligt projekt Mikael Persbrandt och parhästen Thommy Berggren ska sätta upp en show på Oscarsteatern som kort och gott ska heta ”Persbrandt”.
NÖJE

När en av Sveriges mest omtalade skådespelare debuterar på Oscarsteatern gör han det enkelt för sig.

Titeln på hans kommande show: ”Persbrandt”.

Foto: casper HEDBERG
Thommy Berggren.

Tidigare i år tog Mikael Persbrandt emot en Guldbagge för sin roll i Jan Troells drama ”Maria Larssons eviga ögonblick”.

Och nästa år kanske den förgyllda insekten kan få sällskap i troféhyllan av privatteatrarnas motsvarighet till det prestigefyllda filmpriset: Guldmasken.

Med Berggren

I höst ska den 46-årige skådespelaren nämligen sätta upp en egen föreställning på Oscarsteatern i Stockholm, tillsammans med regissören och parhästen sedan några år tillbaka Thommy Berggren, 72. Showen, som förutom huvudpersonen kan komma att rymma en person till på scenen, har kort och gott fått namnet ”Persbrandt”.

Premiär i oktober

– Projektet är i sin linda och är hemlighetsfullt även för oss själva, säger Thommy Berggren till Svenska Dagbladet.

– Det finns allvarligare texter som folk borde få höra, att Persbrandt talar om sig själv genom andras texter.

Premiären är förlagd till den 10 oktober och kommer att följas av fyra spelkvällar i veckan.

– Vi släpper i första hand biljetter fram till november, sen gör vi en utvärdering. Han kommer att dra mycket folk, säger producenten Vicky von der Lancken, 67.

– Jag är en stor beundrare av Mikael. Vi är väldigt glada och stolta över det här.

Skandalomsusad

Att han 2007 lämnade Dramaten mitt under en pågående uppsättning av Tjechov-pjäsen ”Måsen”, är inget som oroar henne.

– Jag känner mig inte ett dugg orolig, utan väldigt trygg. Det är hans egen föreställning som han är med och skapar, säger hon.

FAKTA

Stjärnan bioaktuell i ny film om Beck

Namn: Mikael Åke Persbrandt. Ålder: 46. Yrke: Skådespelare. Bor: Saltsjöbaden. Familj: Sambon Sanna Lundell, 31, och sönerna Igor, 4, och Lo, snart 1. Inkomst: 805 800 kronor (taxeringsår 2009). Aktuell: Med föreställningen ”Persbrandt”, som har premiär på Oscarsteatern i Stockholm den 10 oktober, samt i filmen ”Beck: Levande begravd”, biopremiär den 21 juni.