Festernas fester

NÖJE

Sommaren är festernas tid.

Bröllop, sommaravslutningar och midsommar-partyn avlöser varandra.

Daniel och Victorias hejdundrande fest i lördags hamnar i skuggan av många kändisars extravaganta partyn genom åren. Nöjesbladet listar några av dem:

Foto: ap
Elton John sparade inte på krutet när han fyllde 50.

Paris Hilton fyller 21 år, februari 2002

Som arvinge till ett multimiljon-emperium finns det inte en chans att man firar sin 21-årsdag med ett litet intimt party.

Paris satsade, sin vana trogen, på stort och firade med fem fester på olika platser världen om: New York, Las Vegas, London, Los Angeles och Tokyo.

Prislappen på dessa extravaganta kalas ska ha hamnat kring 45 000 dollar — per gäst!

Elton Johns 50-årsfest, mars 1997

Elton John har aldrig varit rädd för att sticka ut. Inte heller när han firade sin 50-årsdag körde han på en allt annat än nedtonad outfit.

Utklädd till Ludvig XIV hade han en peruk som var så stor att stjärnan var tvungen att fixa en speciell transport bara för att få med sig huvudbonaden till festen. Mer än 500 gäster festade med 50-åringen.

Invigningen av Atlantis i Dubai, november 2008

15 miljoner pund kostade invigingen av Dubais lyxhotell Atlantis. Gästlistan var fylld av A-kändisar som Sir Richard Branson, Robert De Niro, Janet Jackson och Dame Shirley Bassey bara för att nämna några.

Kylie Minogue ska ha tjänat 1,5 miljoner pund på sitt uppträdande på festen och kvällen avslutades med en miljon fyrverkerier.

Nicolas Cages julfest, december 2003

Alla som var på Nicolas Cages julfest 2003 kan inte ha blivit särskilt förvånade när det rapporterades att stjärnan hade pengatrubbel. Festens gäster fick äta middag på bord gjorda av is medan personal blåste fejk-snö över tillställningen.

Bland gästerna fanns Hugh Hefner och Jay Leno, som sedan sa att det var den bästa julfesten han någonsin varit på.

P Diddys fyller 40, november 2009

Kungen av bling bling hyrde in en känd partyfixare för att förvandla en festlokal till ett ”fantasi-drömland” med en labyrint, modevisningar och performancekonst.

Bland gästerna på festen för 1,8 miljoner pund fanns Jay-Z, Rachel Hunter och The Black Eyed Peas.

Naomi Campbells 36-årsfest, maj 2006

Myten att supermodeller vet hur man festar verkar stämma. Naomi Campbell ska 2006 har hyrt alla 18 våningar på det lyxiga hotellet Burj Al Arab i Dubai för att fira sin födelsedag.

David och Victoria Beckham, Linda Evangelista och Eva Herzigovina var några av dem som närvarade. En miljon pund pungades ut för att få till det här kalaset.

Simon Cowell fyller 50t år, oktober 2009

På X-Factor-domarens stora 50-årsfest bar alla servitörer Simon Cowell-masker, hans siluett prydde bordsdukar och tapeter. Gästlistan dignade av kändisar som Kate Moss, Gordon Ramsay, David Hasslehoff och Osbourne-familjen.

Festen ska ha kostat mer än en miljon pund.

Kate Moss 35-årsfest, januari 2009

Partypinglan Kate Moss firade sin 35-årsdag med en medeltidsfest i sitt hem i London. Paparazzibilder vittnade om att ett rådjurshuvud och en gris på ett spett bars in i huset.

Men det var längden på festligheterna som genererade flest rubriker; gästerna Sadie Frost och Rhys Ifans sades ha festat nonstop i tre hela dagar.

aftonbladet.se

ARTIKELN HANDLAR OM