Hon är den nya stjärnan

Ersätter Ewa Fröling i programmet

1 av 2 | Foto: Carl-Johan Söder
Monica Dominique.
NÖJE

Ewa Fröling ut – Monica Dominique in.

I dag blev det klart att Monica Dominique ersätter skådespelerskan i ”Stjärnorna på slottet”.

Ewa Frölings, 57, avhopp orsakade panik på SVT. Skådespelerskan valde att lämna den populära programserien ”av privata skäl”. Jakten på en ersättare blev lika desperat som hektisk.

SVT och produktionsbolaget Meter, som gör serien åt kanalen, har nu suttit i kris möten i flera dagar för att försöka få till en lösning.

En rad olika svenska stjärnor, främst kvinnor, har tillfrågats – och tackat nej. En lista med tänkbara namn hade tagits fram under helgen.

– Det är ingen lång lista och de personer vi vill ha är ju ofta personer som är engagerade på sommaren, sade programmets ansvarige utgivare Emma Kronqvist till Nöjesbladet då.

Först efter många långa möten och otaliga telefonsamtal stod det klart vem som kommer att ta Ewa Frölings plats i årets upplaga av ”Stjärnorna på slottet”.

Nämligen kompositören, pianisten och artisten Monica Dominique, 60.

— Det är spännande och hedrande att få bo på ett slott en hel vecka - och tillsammans med en rad alla lika spännande kollegor, säger Monica Dominique i ett pressmeddelande. Ja, detta kan ju sluta hur som helst men ska också bli hur kul som helst!

Nöjesbladet har sökt Ewa Fröling för en kommentar.