Han påstås vara Michael Jackson

... och andra teorier kring superstjärnans död

Foto: CNN, AP
Är det han? Dave Dave är bara en del av alla teorier kring Michael Jacksons död.
NÖJE

Michael Jackson reser sig i ambulanshelikoptern.

Han var med på sin egen begravning.

Nu gömmer han sig i Stockholm.

Det finns många konspirationsteorier kring vad som verkligen hände när kungen av pop dog.

Här är den kanske mest skruvade.

Det är många som inte tror på att Michael Jackson faktiskt dog i juni förra året. I stället ska han ha iscensatt sin egen död för att kunna leva sitt liv i stillhet.

Det yttersta beviset på detta är enligt många en 33-årig, svårt brännskadad juridikstudent – Dave Dave.

Var med i tv

Dave Dave lärde känna Michael Jackson som liten pojke efter ett besök på stjärnans mytomspunna ranch Neverland. Jackson ska ha fattat tycke för pojken och under åren höll de kontakt med varandra.

När Michael Jackson skulle begravas var Dave Dave därför gäst i tv-programmet ”Larry King Live”. Men enligt tusentals fans världen över var det inte alls Dave som satt i studion.

Det var Michael Jackson.

Superstjärnans brännskadade vän ska ha lånat ut sitt utseende till Jackson så att denne kunde vara med i tv. Varför är oklart.

Perfekt täckmantel

Dave Daves ljusa röst och allvarliga brännskador ska ha varit en perfekt täckmantel för Michael Jackson.

Till The Sun säger Daves talesperson att ryktena inte stämmer.

– Jackson var så fantastisk att folk har svårt att tro att han är borta. De vill att han ska fortsätta vara en del av våra liv, säger han.

FAKTA

Här är andra rykten kring Jacksons död

Michael Jackson...

... reser sig från båren

En film på sjukhushelikoptern som hämtar stjärnan påstås visa hur Michael Jackson själv reser sig upp från båren inne i helikoptern.

... såg sig själv hedras

Michael Jackson ska ha varit på BET-galan som sändes bara dagarna efter artistens död. En man som sitter bakom pappan Joe Jackson ska i själva verket vara superstjärnan själv.

... klädde ut sig till Dave Dave

Michael Jackson ska ha använt sin brännskadades väns utseende som täckmantel för att själv vara med i tv på sin egen begravningsdag.

... var med på begravningen

Michael Jackson klär ut sig igen. Denna gången till en blond kvinna med jättestora svarta solglasögon. Syftet: att gå på sin egen begravning. På Youtube jämförs kvinnans ansiktsform med stjärnans. ”Har du någonsin sett en kvinna med en sån haka?”, frågar filmskaparen.

... är i Sverige

Superstjärnan har gömt sig i Sverige. I alla fall enligt sajten Michael Jackson Sightings. Skribenten Jason, 36, hävdar att han sett Jackson under en affärsresa till Stockholm. ”Jag skakar så hårt, det var en sån chock!”, skriver han.