– Jag googlar ex hela tiden

Desperate housewives-stjärnan Dana Delany skräms av nätet

1 av 2
får egen tv-serie Dana Delany, 54, tackade nej till rollerna som Carrie Bradshaw och Bree van de Kamp. Nu hoppar hon av ”Desperate housewives” för att bli stjärna i sin egen tv-serie. Foto: AFTONBLADET BILD
NÖJE

LONDON. Hon snuvades på bröllopet, förföljde sin älskare, hamnade på dårhus, blev lesbisk och kär i en strippa – under en och samma säsong.

– Jag får hellre ett nervöst sammanbrott än gifter mig. I verkligheten också, säger Dana Delany.

Men nu lämnar hon ”Desperate housewives” för huvudrollen i en egen tv-serie.

I höst väntar inspelningen av nya dramaserien ”Body of proof” där Dana Delany, 54, spelar rättsläkare. Allt har gått undan och ”Desperate housewives” skapare Marc Cherry fick inte mer än en dag på inspelningsplatsen på sig att skriva om manuset så att rollfiguren Katherine kunde lämna husfruarna på ett smidigt sätt.

– De gillar ändå att ändra allt i sista sekund. Jag trodde att jag skulle gifta mig, men att i stället börja förfölja någon, och sen bli kocko och hamna på dårhuset och dessutom bli lesbisk, det känns som ett rätt bra år, skrattar Dana Delany, när Nöjesbladet träffar henne i London.

Har det varit roligt att spela en galen kärring?

– Ja så klart, för du vet man får ju inte göra sånt i verkliga livet. Vi har väl alla velat stalka någon? Men det mesta man kan göra är att googla och se bilder av dem med en ny flickvän.

”Känns bitterljuvt”

Men hålla koll på vänner och ex genom Google erkänner Dana att hon gör mer än gärna.

– Oj, det gör jag hela tiden. Jag måste verkligen hindra mig själv. Internet är ondsint av den anledningen, som ett stort svart hål, man måste verkligen vara försiktig med sånt, men så tänker jag igen ”undrar vad de har för sig”...

Trots alla rykten om osämja under inspelningarna erkänner Dana Delany att hon kommer sakna sin roll i ”Desperate housewives”.

– Ja, det känns lite bitterljuvt. Jag grät så mycket när jag berättade för folk att jag skulle sluta. Allting gick ju så snabbt. Det blev bestämt på bara två dagar. Och det här snacket om inspelningarna, det har verkligen inte varit några problem. Jag tror att allt det var före jag kom med i serien, under de första säsongerna, berättar hon.

Är välkommen tillbaka

Och helt slut på Wisteria Lane är det inte för Katherine och Dana Delany.

– Marc har sagt att jag alltid är välkommen tillbaka om det inte går bra med min nya serie. Och till en eventuell sista säsong vill han definitivt att jag ska vara med för att knyta ihop säcken för Katherine.

FAKTA

Namn: Dana Welles Delany. Ålder: 54. Civilstånd: Singel. Bor: Flyttar från New York till nytt hem i Rhode Island i sommar. Aktuell: Slutar i ”Desperate housewives” för huvudrollen som rättsläkare i nya kriminaldramat ”Body of proof” som börjar spelas in i höst.

Dana Delany om ...

...om att vara 54 år och singel:

– Jag gillar att inte veta vad jag ska göra en dag och inte behöva be om tillåtelse för vad jag ska göra. Jag tror att många är olyckliga för att de lever för att försöka tillfredsställa andra. Jag får brev från kvinnor som tackar mig för att jag säger att det är okej att vara singe,l att man inte måste gifta sig.

...vad hon kommer sakna med ”Desperate housewives”:

– Den extrema blandningen av komedi och drama. I samma scen kan jag ha gjort både slapstick och sen börjat gråta.

...att plötsligt spela lesbisk:

– Jag fick ett brev från en kvinna i Pennsylvania som var så fint. I en scen så kysstes vi och min karaktär försöker låtsas som att det inte betyder något. Men så erkänner hon att det visst gjorde det, att det räknades. Hon skrev att för varje gång en lesbisk har kysst en straight kvinna och fått höra att de varit fulla, att de inte visste vad de gjorde. Att då höra mig säga att det visst betydde något fick henne att gråta. Då kände jag att vi gjort jobbet rätt.