”Jag tror de sa värdinna”

Maria Montazami är dragplåster för gala – men vet inte vad hon ska göra där

1 av 4 | Foto: Foto: ANN JOHANSSON
”jätteförvånad” Maria Montazami är i Sverige och lyxhustrun är överväldigad över svenskarnas mottagande. ”Folk rycker i mig och tar kort”.
NÖJE

GÖTEBORG. Hon är dragplåster på Globens stora julgala i vinter.

Men själv vet den populära Hollywoodfrun inte vad hon ska göra där.

– Jag tror att de sa värdinna, säger Maria Montazami.

Just nu verkar alla vilja ha en bit av den svenska lyxhustrun som blivit tv-stjärna med TV3:s framgångsrika realityserie ”Svenska Hollywoodfruar”. Sedan Maria Montazami, 44, kom till Sverige för att semestra med sin mamma, mormor och sina syskon för en vecka sedan har hon mestadels jobbat.

– Jag har sommarpratat och spelat in lite ”Hollywoodfruar”. Men när barnen kommer blir det några dagar ledigt, säger hon när Nöjesbladet träffar henne.

Tror på chock

Maken Kamran, döttrarna Sara, Hanna och Emma samt sonen Nicholas anländer från Los Angeles under helgen. Familjen ska bland annat vara i Helsingborg en vecka och ta en tur till Danmark.

Maria Montazami tror att hennes närmaste kommer att bli chockade över vilken uppmärksamhet deras hustru och mamma numera väcker i sitt hemland.

– Jag blev själv jätteförvånad när jag kom hit den här gången. Folk rycker i mig och tar kort, säger hon och fnissar.

”Herregud”

Och kanske får den amerikansk-svenska familjen syn på annonsen för Julgalan 2010, där Maria Montazamis ansikte upptar nästan hela utrymmet. Hon framställs som Globen-evenemangets främsta stjärna, framför stora svenska artister som Darin, Alcazar och Brolle.

– Oj. Herregud. Det har jag inte sett, utbrister hon.

– Jag vet inte exakt vad de vill att jag ska göra, men jag tror att jag ska vara någon slags presentatör eller värdinna.

Kan bli mer tv

Framöver kommer hon att vara mer i Sverige än tidigare. Familjen letar fortfarande sommarhus här – och arbetserbjudanden står hon inte utan.

– Det finns några projekt som ligger och grumlar. Kanske tv, och så ska jag förhoppningsvis få ett eget klädmärke, avslöjar hon.

Om hon trivs med uppståndelsen?

– Åh ja! Det är så snällt. Men jag har inte blivit kaxig. Jag håller mig på samma nivå.

FAKTA

Det här är Maria Montazami

Namn: Maria Montazami. Ålder: 44. Gör: Är hemmafru och en av huvudpersonerna i TV3-serien ”Svenska Hollywoodfruar”. Bor: I Kalifornien, USA, sedan sent 80-tal men kommer ursprungligen från Västerås. Familj: Maken Kamran, fastighetsmäklare, och fyra barn. Aktuell: Är i Sverige för att filma inslag till säsong tre av ”Svenska Hollywoodfruar” och hälsa på släkt. Den 2 augusti sommarpratar hon i Sveriges Radio Västmanland och i december är hon dragplåster på Julgalan 2010 i Globen i Stockholm.