”Hennes tillstånd var väldigt kritiskt”

Alcazar-Lina tvingad till akut bukoperation efter missfall

1 av 3 | Foto: Jimmy Wixtröm
Förlorade nio liter blod Lina Hedlund fick komplikationer efter ett missfall och tvingades till akut operation.
NÖJE

Ett missfall tvingade Lina Hedlund att ställa in flera showjobb i sista stund.

Alcazar-sångerskan vårdas fortfarande på sjukhus efter en akut bukoperation i söndags.

– Hennes tillstånd var väldigt kritiskt, säger managern Maria Olanders.

Lina Hedlund skulle tillsammans med Alcazar-medlemmarna Andreas Lundstedt och Tess Merkel ha showat i TV4-programmet ”Lotta på Liseberg” i måndags. Men som Nöjesbladet berättade i går tvingades hon för andra gången på en vecka ställa in sitt uppträdande.

I stället tillbringade hon kvällen på sjukhus.

Åkte i ambulans

Tidigare ville inte Alcazars management uttala sig om vad det handlar om för ingrepp. I går valde Lina Hedlund att själv framföra vad som hänt, via sin presskontakt.

För fem veckor sedan fick den 32-åriga sångerskan missfall och förlorade i samband med den rutinmässiga skrapningen på sjukhuset mycket blod.

I söndags, samma dag som hon skulle ha stått på ”Diggiloo”-scenen i Trelleborg, drabbades hon återigen av kraftiga blödningar.

Lina Hedlund fick föras till akuten med ambulans, på grund av sviterna efter det första ingreppet.

– På sjukhuset fick hon göra en ny skrapning, som inte lyckades. Så det blev ytterligare komplikationer. Läkarna fick göra en akut bukoperation, säger Maria Olanders på Alcazars management.

”Hon är en fighter”

Lina Hedlund förlorade totalt nio liter blod. Hennes tillstånd uppges ha varit väldigt kritiskt. Men

i går kväll, efter några dagars läkarvård, ska hon ha varit på bättringsvägen.

– Hennes värden går åt rätt håll, hon är en fighter, säger Maria Olanders som pratade med sin artist i telefon i går.

– Lina kommer att ligga kvar på sjukhuset veckan ut på observation. Fokus ligger nu på vila och att hon ska bli frisk och kry, fortsätter hon.

Proffsig ensemble

Alcazar är ett av dragplåstren i årets ”Diggiloo”-turné, som fram till i slutet av augusti ska gästa ytterligare ett tjugotal svenska och finska orter.

– Behövs det så finns en proffsig ensemble som kan hoppa in och täcka upp varandras positioner, uppgav producenten Patrik Krall till Nöjesbladet i går.

När Lina Hedlund kommer tillbaka till turnén är oklart. Resten av Alcazar, Andreas Lundstedt och Tess Merkel, håller ställningarna på scen så länge.

FAKTA

Hon fick kraftig blödning

Lina Hedlund drabbas under försommaren av missfall och förs till sjukhus för skrapning. Efter ingreppet förlorar hon mycket blod.

Under söndagen, när hon skulle medverka i ”Diggiloo”-turnén, får hon återigen kraftiga blödningar och förs med ambulans till sjukhus där en ny skrapning görs. Hennes uppträdande med Alcazar i måndags kväll på ”Lotta på Liseberg” i Göteborg ställs också in.

Den nya skrapningen misslyckas och läkarna får göra en akut bukoperation, som resulterar i att hon förlorar nio liter blod.

Lina Hedlund ska ligga kvar på sjukhuset för observation veckan ut.