Bindefeld om Anna- Nicoles kaotiska natt

”Kändes redan då som att hon skulle dö ung”

Foto: Karin Törnblom
KRAMAS PÅ BRONSHÄST Festarrangören Micael Bindefeld på bild tillsammans med modellen Anna-Nicole Smith under hennes Stockholmsbesök 1993. ”Det var verkligen helt vansinnigt, där satt vi på hästryggen klockan fyra på morgonen”, säger han.
NÖJE

I sitt sommarprogram berättade Micael Bindefeld om sin galna natt med Anna-Nicole Smith.

Här är bilden från mötet.

– Det kändes som att hon skulle dö ung, säger han till Nöjesbladet.

Foto: KARIN TÖRNBLOM

För tre år sedan dog skådespelerskan Anna-Nicole Smith av en överdos av receptbelagda läkemedel. Hon blev endast 39 år gammal.

Redan 1993 fick festarrangören Micael Bindefeld, 50, en direkt inblick i skådespelerskans kaotiska liv. I sitt sommarprogram i P1 i går berättade han att mötet med blondinen var ett av de mest minnesvärda under karriären.

Bindefeld lyckades få Anna-Nicole till Stockholm för att inviga TV1000:s jubileumsfest. Tjejen han mötte på Arlanda bar inga likheter med blondinen som nyligen hade prytt Playboys omslag som ”playmate of the year”.

– Hon var snäll, försynt och ödmjuk, säger Michael Bindefeld till Nöjesbladet.

Piller och sprit

Lagom till jubileumsfesten kvällen därpå hade Anna-Nicole iklätt sig utvikningsrollen. Hon hade dessutom proppat i sig sprit och piller.

– Det var som om det tuperade håret, den kraftiga sminkningen och det djupa dekolletaget hjälpte till att göra hennes personlighet till en helt annan. Jag tror att hon hade lärt sig att spela den rollen som hon märkte gav henne uppmärksamhet, säger han.

Stjärnan lyckades knappt genomföra den uppgift som var själva anledningen till att hon var på besök i Stockholm.

– Hon kunde nästan inte uttala meningen och hälsa gästerna välkomna. Hon hade väldigt svårt för att memorera den enda meningen. Det kanske är en av anledningarna till att hon inte blev en riktigt stor skådis.

Upp på hästen

När Anna-Nicole knappt kunde stå upprätt beslutade sig Bindefeld och stjärnans livvakt att det var dags att åka till sviten på Grand Hôtel. På vägen tillbaka tog kvällen ytterligare en vändning när stjärnan insisterade att hon och Bindefeld skulle upp på en bronshäst vid Blasieholmstorg.

– Det var verkligen helt vansinnigt. Där satt vi på hästryggen tillsammans klockan fyra på morgonen. Hon hade bestämt sig för att det var mig hon skulle ha.

”Är förvånad”

Anna-Nicole Smiths död fjorton år senare kom knappast som en överraskning för Micael Bindefeld.

– Ärligt talat är jag förvånad att hon levde så många år efter Stockholms­besöket. Jag upplevde att det mesta i hennes liv var kaotiskt. Det kändes redan då som att hon skulle dö ung.

ARTIKELN HANDLAR OM