”Jag satt i bilen och bara grät”

Nu berättar Christine Meltzer om sorgen efter sin pappas död

Foto: Maria Östlin
”HAN ÄR ALLTID MED MIG” I sitt sommarprogram i P1 i går berättade Christine Meltzer om när henne pappa dog i cancer för ungefär tre år sedan. Men minnena är ljusa. ”Jag är så glad och tacksam att jag fick en sån fin och närvarande pappa”, säger hon.
NÖJE

Hon förlorade honom till cancern.

Nu berättar Christine­ Meltzer om sorgen ­efter sin döde far.

– Det går inte en dag utan att jag tänker på pappa, sa hon i ”Sommar i P1” i går.

Christine Meltzer med sina humorkollegor David Hellenius och Peter Magnusson.

Den 35-åriga tv-profilen, komikern och skådespelaren ägnade större delen av radioprogrammet åt att ­tala om sina rädslor.

Och som mest känslo­laddat blev det när hon ­närmade sig döden.

För tre och ett halvt år sedan gick Christine Meltzers far bort i cancer – och tiden dessförinnan var tuff.

När programledaren fick veta att hennes pappa var svårt sjuk hade hon jobbat hårt med olika humorsatsningar. Hon var ensam hemma med sin mamma när han kom tillbaka från sjukhuskollen.

– Jag grät inte, inte just då. Jag har alltid haft med mig den där känslan av att allt löser sig, sa hon i P1 i går.

Fick sitt andra barn

Christine Meltzers far kämpade på. Och enligt ­läkarna fanns det hopp.

Men under en Barcelonaresa med ”Hey baberiba”-kollegerna David Hellenius och Peter Magnusson kom telefonsamtalet som förändrade allt.

– Det var pappa. Medicinerna han prövat funkade inte, nu var det slut. Jag satt där i bilen och grät. Gravid och så ledsen.

Sedan det negativa beskedet hade Christine Meltzer blivit med barn för andra gången. Och tanken på att hennes far inte skulle få träffa det nya livet kändes orimlig.

Satt vid dödsbädden

Men några månader senare kunde hon inte lura sig själv längre.

Med en veckas varsel avbokade familjen sin planerade julvistelse i Indien för att infinna sig vid pappans dödsbädd.

– Jag bara undrar: hur ­säger man hej då? Det är svårt att se någon som man tycker så mycket om, någon som man alltid har haft vid sin sida, bli sämre och sämre.

I januari 2007 somnade så Christine Meltzers far in för gott.

’Han är alltid med mig’

Och i ”Sommar i P1” i går berättade tv-stjärnan om saknaden efter den förlorade föräldern – samtidigt som hon passade på att ­hylla honom.

– Han är alltid med mig. Och jag blir alltid så glad när jag tänker på honom. Jag har bestämt mig för att inte vara arg och ledsen för att han inte är här. Jag är så himla glad och tacksam att jag fick en sån fin och närvarande pappa.

FAKTA

Det här är Christine Meltzer

Namn: Christine Marie Meltzer Lind. Ålder: 35. Yrke: Programledare, komiker och skådespelare. Har bland annat medverkat i ”Melodifestivalen”, ”The producers”, ”Fredag hela veckan”, ”Hey baberiba” och ”Lattjo lajban”. Bor: Stockholm. Familj: Maken Niclas Lind, 32, samt barnen Ida-Lova, 5, och Ville, 3. Inkomst: 715 500 kronor (taxeringsår 2009). Aktuell: Sommarpratade i P1 i går. Ska i höst leda ”Dansbandskampen” i SVT.