Barfotabanditen blir Hollywoodfilm

Spekulationer om vem som ska spela huvudrollen

1 av 4 | Foto: ap
Barfotabanditen Colton Harris-Moore greps på Bahamas efter en dramatisk båtjakt.
NÖJE

Ibland överträffar verkligheten fantasin.

Så är fallet med ”barfotabanditen” Colton Harris-Moore.

Hollywood kokar redan av rykten om vem som ska spela huvudrollen i filmen om den populäre tjuven.

Efter två år på flykt greps den ökände barfotabanditen på Bahamas för två veckor sedan. Han har nu ställts inför en domstol i staten Washington och kommer att åtalas för en lång rad spektakulära stölder av bilar, båtar och inte mindre än fem flygplan.

Hans historia är så imponerande att filmbolaget 20th Century Fox kastade sig över möjligheten och köpte rättigheterna till filmen om den 19-årige mästertjuven.

Utan strumpor och skor

Sitt smeknamn fick Harris-Moore eftersom han brukade utföra sina brott barfota. Vid något tillfälle ritade han dessutom vita fotavtryck efter sig som en neslig hälsning till polisen.

Hans specialitet var att stjäla flygplan. Dem lärde han sig flyga genom att läsa manualer och leka med simulatorer. I ärlighetens namn får man dock säga att han inte blev speciellt skicklig eftersom han kraschlandade de flesta plan han kom över.

Att hans djärvhet översteg hans duglighet vid spakarna blev också hans fall. När polisen spårade honom till Bahamas var det genom att följa en nödsignal från ett av hans kraschade plan.

Han greps till slut efter en spektakulär båtjakt där polisen omringde honom och sköt sönder motorn.

Tre namn aktuella

I Hollywood spekulerar regissörerna nu i vem som ska spela huvudrollen i filmen om barfotabanditen.

När CNN ringde runt dök tre namn upp på tänkbara skådespelare. Iron Man-regissören Randi Hiller tvekade inte en sekund.

– Logan Lerman (från Percy Jackson och The Butterfly Effect). Han är ung, han är charmig och han är en riktigt bra skådespelare.

Just charmen kan bli en viktig ingrediens. Under sina härjningar fick barfotabanditen en växande beundrarskara runt om i USA och flera stödgrupper på Facebook.

– Man hejar liksom på honom, trots att han gjort något väldigt fel, säger Hiller.

Rollsättaren Tammara Billik tror istället mer på relativt okända namn som Zach Gilford ( har bland annat gjort inhopp i Grey's Anatomy) och Liam Hemsworth (från filmen The Last Song). Anledningen är att de är långa och därmed liknar verklighetens barfotabandit.