Filmdivan Zsa Zsa Gabor i djup koma

Familjen vakar vid hennes sida på sjukhuset

Foto: AP
NÖJE

Hollywooddivan Zsa Zsa Gabor, 93, föll ihop i sitt hem i Los Angeles i måndags.

Nu är hon inte längre kontaktbar för omvärlden.

– Det ser inte bra ut, säger hennes man som vakar vid sjuksängen.

När filmstjärnan skulle sträcka sig efter telefonen i sitt hem i förra veckan ramlade hon och bröt höften – och slog dessutom i huvudet. Nu verkar skadorna efter fallet ha blivit större än läkarna först trodde. Gabor fick höften opererad, men ligger nu i djup koma på Ronald Reagan UCLA Medical Center.

Maken ringde ambulans

– Jag var i rummet intill och hörde ett skrik. Jag sprang in till henne, men det var för sent, berättar hennes man prins Frederic von Anhal, 67, för nyhetsbyrån Reuters.

Tillståndet för stjärnan uppges vara kritiskt.

”Ser inte bra ut”

– Läkarna har henne under observation under helgen för att se om tillståndet förbättras, men just nu ser det inte så bra ut, säger hennes make.

Gabors publicist John Blachette har stått i ständig kontakt med Gabor under den senaste tiden:

– Hon är svag, men fortfarande klar i huvudet. Hon får mig fortfarande att skratta, men hennes kropp sviker henne, har Blanchette sagt till L.A. Now.

Är förlamad efter bilolycka

Gabor är delvis förlamad efter en bilkrasch 2002. Hon blev världsberömd på 50-talet då hon spelade i filmer som ”Lili” och ”Moulin Rouge”, och ansågs vara en av Hollywoods största sexsymboler. Zsa Zsa Gabor har varit gift nio gånger. Nuvarande maken prins Frederic von Anhalt har funnits vid hennes sida sedan 1986. Gabor föddes 1917 i Budapest.

ARTIKELN HANDLAR OM