”Det var dags att växa upp”

Anders Bagge berättar om det plötsliga bröllopet

Foto: Robin Lorentz-Allard
ÖVERLYCKLIG Anders Bagge berättar om tankarna bakom bröllopet. ”Något hände för två månader sedan”, säger han.
NÖJE

LÄRBRO. Efter ett och ett halvt års stormigt förhållande bestämde sig Anders Bagge för att fria till sin Sarah.

Nu berättar ”Idol”-domaren för Nöjesbladet om tankarna bakom det plötsliga bröllopet.

– Jag kände att jag måste växa upp, våga ta ansvar, säger Anders Bagge.

Det var Sarah Bagges (före detta Johansson) tre små barn som gjorde att ”Idol”-domaren kände sig osäker på förhållandet. En osäkerhet som ledde till att han i januari åter kallade sig själv singel. Att tackla rollen som styvpappa var inget han kände sig redo för.

– Det är ett väldigt ansvar och anledningen till att förhållandet har gått upp och ner är att jag har tvekat om jag kan sätta mig in i papparollen på ett bra sätt. Jag var osäker på om jag kunde ge dem den tryggheten som man ska, berättar Anders Bagge för Nöjesbladet dagen efter bröllopet på Gotland.

Funnit sig i rollen

På senare tid har han däremot funnit sig mer och mer i rollen och hittat en bra balans i förhållandet till barnens biologiska far. Så då bestämde han sig för att fria och Sarah svarade ja.

– Något hände för två månader sedan, jag kände att jag måste växa upp, våga ta ansvar. Och det är det jag har gjort. Så i stället för att gå omkring och vänta så bestämde vi oss för att pröva, en dag i taget som man och hustru.

Bröllopet var en intim tillställning dit bara de allra närmaste var bjudna. Men en person saknades. Anders Bagges ”Idol”-kollega, bästa vän och före detta hustru Laila Bagge Wahlgren. Hon hade drabbats av maginfluensa och kunde inte vara med på bröllopet.

Saknade Laila

Laila kunde inte komma.

– Det var hemskt tråkigt att jag inte kunde vara med vid deras stora dag. Men vi pratade med varandra flera gånger under dagen. Jag är så lycklig för deras skull, Anders är min bästa vän och han är värd all lycka i världen, skrev Laila Bagge på sin blogg i går.

– Jag saknade henne. Det var lite konstigt att hon inte var där, men hon och Niclas skickade ett meddelande i går och lyckönskade oss i framtiden, säger Anders Bagge.

De närmaste veckorna väntar semester för paret tillsammans med Sarahs barn. Men någon bröllopsresa blir det inte. Och det finns heller inga planer på gemensamma barn.

– Det duger gott med de här tre, men vi får väl se, händer det så händer det.

FAKTA

Tatuerade in namnen

Istället för ringar har brudparet valt att tatuera in varandras namn på ringfingret. I Anders tatuering är S:et i Sarah format som en G-klav.

– Det gjorde inte ett dugg ont, det kändes bara som att han skrapade lite, faktiskt ganska skönt, säger Anders Bagge.