Måns vill gifta sig med Marie

Foto: Andreas Bardell
BOR IHOP Måns Zelmerlöw och Marie Serneholt har nyligen flyttat ihop. ”Det är fantastiskt, grymt”, säger Måns.
NÖJE

Måns Zelmerlöw och Marie Serneholt har vart ett par i över två år.

Nu börjar tankarna om den gemensamma framtiden bli allt tydligare.

– Jag vill definitivt gifta mig, säger Måns Zelmerlöw till Nöjesbladet.

Det var i mars 2008 som förhållandet mellan Måns Zelmerlöw och artistkollegan Marie Serneholt blev känt. I mars i år flyttade de in i sin första gemensamma lägenhet i Vasastan i Stockholm.

– Det är fantastiskt, grymt. Det är väldigt skönt att komma hem till någon. I och med att vi är i samma bransch vet hon vad jag går igenom och hur trött man är när man kommer hem från en turné och bara vill ligga i soffan och kolla på film och vara tyst.

Måns Zelmerlöw som är uppvuxen i Lund i Skåne­ har haft svårt att smälta in i Stockholm. Men den nya lägenheten som han delar med Marie har gjort att han nu känner sig tryggare och trivs bättre i huvudstaden än tidigare.

Dröjde med vänner

– Jag är ju en småstads­kille och jag tror det var svårt till en början eftersom det inte är samma ”hälsa på alla på gatan”-mentalitet i Stockholm. Så det tog ett tag för mig att skaffa en umgängeskrets. Men nu känns det som att jag har gjort det. Jag tror att det var bra att flytta från Östermalm. Det känns som att det finns stadsdelar i Stockholm som är mer småstad och Östermalm är kanske minst småstad.

Men när Måns pratar om den långsiktiga livsplanen är det ändå Skåne som gäller. Det är där han vill slå sig ner och låta hans och Maries barn växa upp i framtiden.

– Jag tycker att Lund är ett fantastiskt bra ställe att växa upp på, det är en väldigt vänlig stad över huvud taget. Jag vill att mina barn växer upp där.

”Vore jättefint”

Vad tycker Marie om det?

– Jag vet inte. Jag hoppas att hon kan tänka sig att flytta dit. Det verkar som att hon är öppen för det.

Hur långt fram i tiden ligger­ de här planerna?

– Det har jag ingen aning om. Vi är unga båda två och vi flyttar kanske inte direkt när vi får barn utan kanske när barnen ska börja skolan.

Under sommaren har parets vänner gift sig till höger och vänster och tankarna om ett eget framtida bröllop har börjat ta form. Måns berättar att han absolut vill gifta sig i framtiden.

– Vi är jättekära och det är jättefint och otroligt romantiskt med bröllop så en vacker dag vill jag gifta mig, definitivt. Men jag känner väl inte att det är någon brådska och det tror jag inte­ Marie gör heller.

FAKTA

MÅNS

Namn: Måns Petter Albert Sahlén Zelmerlöw. Ålder: 24. Bor: Stockholm. Familj: Sambo med Marie Serneholt. Yrke: Artist, programledare och låtskrivare. Inkomst: 344 600 (taxeringsår 2009).

MARIE

Namn: Marie Eleonor Serneholt. Ålder: 27. Bor: Stockholm. Familj: Sambo med Måns Zelmerlöw. Yrke: Artist. Inkomst: 228 400 kronor (taxeringsår 2009).

Kärlekssommaren 2010

”Idol”-juryns Anders Bagge, 42, gifte sig med sin Sarah Johansson, 31, i Lärbro på Gotland.

Linda Rosing, 36, och Peter Thelenius, 36, gifte sig i Djursholms kapell i Stockholm.

Henrik Zetterberg, 30, och Emma Andersson, 31, blev fru och man i skånska Mölle.

Peter Jöback, 39, äktade sin Oscar Nilsson, 34, på Cirkus i Stockholm.

Magnus Härenstam, 69, gifte sig med Birgitta Plånborg Ryott, 64.

Andreas Lundstedt, 38, friade till pojkvännen Niklas Hogner, 25, i ”Sommar” i P1.