”Vi pratar alltid tro”

Doreen & Carola sjunger ihop i barn-tv

Foto: Sven-Åke Virsén
DUETTDUO Carola Häggkvist sjunger en duett tillsammans med barnprogramledaren Doreen Månssons i hennes nya program ”Dilemman med Doreen”. Låten heter ”Förlåt” och handlar om att just förlåta.
NÖJE

Carola höjer rösten i nytt barnprogram i SVT.

Stjärnan sjunger duett med barnprogramledaren Doreen Månsson.

Gemensamt har de sin kristna tro.

– Vi pratar om det varje gång vi ses. Det är svårt att låta bli när det är en så stor del av mitt och hennes liv, säger Doreen Månsson till Nöjesbladet.

Carola Häggkvist har ett hysteriskt späckat sommarschema.

Men trots detta tog hon sig tid att åka ut till Ungdomens hus i Sollentuna, norr om Stockholm, för att spela in duetten ”Förlåt” med programledaren Doreen Månsson.

Hon stannade längre än vad hon egentligen hade tid för, men det var viktigt att det skulle bli bra. Programledaren har skrivit texten till låten, som spelas i ”Dilemman med Doreen” i SVTB i höst.

– Den handlar om två barn som är osams. Endast ett förlåt står i vägen för dem och deras fortsatta vänskap. De lär sig att den enda vägen till frihet går genom förlåtelse, säger Doreen Månsson till Nöjesbladet.

Kända musiker

Trots att Doreen inte är någon sångerska kände hon sig bekväm med att sjunga duett med Carola.

– Vi tänkte inte på det. Båda ville förmedla ett budskap och jag sjunger för att jag är känd för barnen sen gammalt, säger Doreen.

Just förlåtelse är en viktig del i kristendomen. Förutom att sjunga pratade Carola och Doreen mycket om sin gemensamma kristna tro.

– Vi pratar om tro varje gång vi ses. Det är svårt att låta bli när det är en så stor del av mitt och hennes liv.

”Dilemman med Doreen” består av sammanlagt tio musikvideor där Doreen har skrivit texterna och Christopher Dominique gjort musiken. På låtarna spelar kända musiker som bland andra Sylvester Schlegel från The Ark och basisten Magnus Sveningsson från Cardigans.

Doreen får även förstklassig draghjälp från Malmö operaorkester, reklamfilmsregissören Henrik Hallgren och Johan Söderberg, som klippt en musikvideo åt bland annat Madonna.

”För barnens skull”

– Bara SVTB kan locka ett sådant supergäng. Regissören och de andra är vana vid budgetar som jag aldrig ens kommer i närheten av. De gör det för mindre pengar än de någonsin har klivit upp ur sängen för. Men de gör det för barnens skull. För de märker att det är ett framgångsrikt sätt att förändra värderingar på, säger Doreen Månsson.

ARTIKELN HANDLAR OM