Kikki: Laila förnedrar 14-åringar

Sångerskan slår tillbaka mot Bagge: Vem är hon?

Foto: Pernilla Wahlman
Kikki Danielsson slår nu tillbaka mot Laila Bagges hårda kritik. ”Hon borde skaffa sig ett riktigt jobb och koncentrera sig på det.”
NÖJE

Konflikten mellan Laila Bagge och Kikki Danielsson har eskalerat till ett fullskaligt bråk.

Nu slår Kikki tillbaka mot Bagges hårda kritik.

– Lailas enda ”claim to fame” är att hon sitter och förnedrar fjortonåringar i tv, säger Kikki Danielsson via en talesperson.

Foto: Eivind Vogel-rödin
I söndags skrev Laila Bagge ett långt inlägg på sin blogg där hon kritiserar Kikki Danielsson och menar att hon är bortskämd.

Nöjesbladet har tidigare kunnat avslöja detaljerna kring TV4:s nya jättesatsning – en slags variant på SVT:s ”Stjärnorna på slottet” där en grupp folkkära artister bor ihop på Gotland och turas om att tolka varandras låtar.

”Kikki är bortskämd”

Bland de artister som är klara märks Lasse Berghagen, Plura Jonsson och Thomas Di Leva. In i det sista var även Kikki Danielsson, 58, högaktuell, men för några dagar sedan fick hon besked av produktionsbolaget Mastiff att hon inte får plats.

– De kom fram till att de ville ha en annan åldersblandning i programmet. De hade ju Berghagen, Lill-Babs och Plura. Kikki var sist in, så då var det hon som inte fick plats, säger Kikki Danielssons agent Peter Rudenborg.

Kikki Danielsson tog beskedet hårt, och har sagt i media att hon känner sig ”förbannad” och ”trampad på”. I söndags reagerade ”Idol”-jurymedlemmen Laila Bagge på detta:

– Det känns otacksamt och faktiskt bortskämt av en artist som är så etablerad att reagera på detta sätt, skrev Bagge på sin blogg.

Nu svarar Kikki Danielsson på kritiken – via sin kollega och goda vän, rockartisten Sören ”Sulo” Karlsson.

Kikki & Sulo.

– Jag pratade med Kikki i morse. Hon ville inte prata direkt med media, men hon vill att jag ska berätta för er vad hon tycker. Man kan säga att jag är hennes talesman i det här ärendet, säger Sulo.

”Hon vill väl synas”

Hur reagerade hon på Laila Bagges kritik?

– Hon tyckte det var komiskt. Hon sa ”det är intressant att Laila Bagge anser att hon kan lära mig något om den här branschen. Lailas enda ’claim to fame’ är ju att hon sitter och förnedrar fjortonåringar i tv”.

Laila Bagge skrev i sin blogg att hon provocerades av att Kikki Danielsson ”tröst-shoppade” en lap-top. Via Sulo bemöter Kikki Danielsson även detta:

– ”Om Laila Bagge orkar bli provocerad av att jag köper en lap-top borde hon skaffa sig ett riktigt jobb och koncentrera sig på det. Hon vill väl synas, nu kan hon ju inte gifta sig längre för att få uppmärksamhet”.

Kikki tittar inte på Idol

Enligt Sulo Eriksson visste Kikki Danielsson knappt vem Laila Bagge var.

– Hon frågade mig ”vem är hon? Vad har hon gjort?” Kikki tittar inte på ”Idol”, säger Sulo.

Laila Bagge har avböjt att kommentera.